Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29#lliure
Felip Puig prepara una onada repressiva amb l'ajuda d'una web

La web penjarà imatges policials de persones que han participat en aldarulls i que no han pogut ser identificades durant la investigació perquè no tenen antecedents. Interior demanarà col·laboració ciutadana.


21/04/2012 Política
Concentració a la ciutat de la Justícia Concentració a la ciutat de la Justícia | Autor: Llibertat.cat
La propera setmana podria entrar en funcionament el web, que el Departament d’Interior vol usar com una eina per identificar persones que han participat en els aldarulls a la ciutat. Els ciutadans que decideixin denunciar no podran fer-ho de manera anònima, hauran de facilitar les seves dades, com ara el telèfon de contacte o el correu electrònic, als Mossos d’Esquadra. Des d’Interior, però, asseguren que garantiran la confidencialitat dels ciutadans que col·laborin amb la policia, segons informa BTV
 
Pel que fa a la investigació pels aldarulls del 29-M, encara hi ha una vuitantena de persones que han de ser detingudes. Segons els Mossos, alguns ja estan identificats i d’altres encara s’han de reconèixer, una feina que intentaran fer amb la participació ciutadana i les imatges que els Mossos penjaran al web de denúncies.

Ahir es va efectuar dos escorcolls més en dues cases ocupades als barris de Sant Andreu i Sants. La policia autonòmica hi ha entrat per recollir possibles proves que vinculin algunes de les persones que hi viuen amb els fets de la vaga general.
 
De cara a les properes manifestacions convocades a Barcelona, Interior està acabant de crear l’equip de fiscals especials que s’encarregarà de casos que es puguin produir en les protestes. Precisament s’intentarà que la pàgina estigui a punt la setmana que ve, ja que s’apropen cites importants a Barcelona com ara la cimera del Banc Central Europeu, la manifestació de l’1 de maig o la protesta convocada per al dia 15 de maig.

El principal escull que han trobat els tècnics informàtics a l’hora de construir el web ha estat assegurar-ne la seguretat per evitar ciberatacs o boicots massius, així com evitar que algú pugui accedir a les dades i preservar l’anonimat de les persones que decideixin col·laborar amb la policia.

Als Estats Units ja funcionen aquest mena de portals i en alguns casos han generat veritables estats de paranoia col·lectiva i persecució de ciutadans per raons merament ideològiques o de classe social. També ha derivat en enfrontaments i acusacions mútues entre delators i delatats, que en molts casos han acabat demostrant les delacions com a falses, instigades per venjances personals i d'altres interessos.


Valora
Rànquings
  1. El tancament d'escoles deixa sense feina centenars de docents substituts
  2. L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam
  3. El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina denuncia que els treballadors han de reutilitzar mascaretes i bates d'un sol ús
  4. L'Agustí ha passat per l'hospital: "un vell resistent de les tortures a Via Laietana"
  5. "Activats per atendre totes les necessitats que aniran sorgint" (crisi Covid-19)
  6. El 'cervell' del govern espanyol és el responsable de la campanya 'Limpiando Badalona' de Xavier García Albiol
  7. Cassolada contra els militars espanyols a Iruñea
  8. Òmnium Cultural fa un vídeo irònic sobre les declaracions del general Villarroya i la seva relació amb el rei d'Espanya
  9. La CUP alerta de la possibilitat que l'Exèrcit espanyol no es retiri un cop decaigui el decret d'Estat d'alarma
  10. La comissionada de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona va incitar al contacte social en plena pandèmia del COVID-19
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid