Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La llista de Puig
En marxa el web per a delators, que rep 140.000 visites el primer dia

És una pàgina web amb 231 fotografies i tres vídeos de manifestants que els Mossos no han pogut identificar i demanen a la ciutadania que ho faci

25/04/2012 Drets i Llibertats
El Departament d'Interior ha posat en marxa la pàgina web per a delators amb l'objectiu d'identificar les persones que el 29 de març, dia de la vaga general, es trobaven a Barcelona i que segons els Mossos haurien instigat els aldarulls. Es tracta d'un mètode difícilment compatible amb els principis bàsics d'un estat de dret que s'assimila al que feien els nazis a l'Alemanya del 1931 quan el govern d'Adolf Hitler feia públiques fotografies de jueus en un diari perquè fossin denunciats pels seus propis veïns.

El mètode és el mateix: una pàgina web amb 231 fotografies i tres vídeos de manifestants que els Mossos no han pogut identificar i demanen a la ciutadania que ho faci. Imatges on suposadament apareix gent -alguns d'ells menors d'edat- provocant aldarulls, tot i que en algunes fotos només es vegin activistes a peu de carrer o movent objectes. 

Des que es va posar en marxa l'espai web, dimarts a les set de la tarda, ha registrat un total de 140.000 visites en 24 hores. Durant tot el dia els usuaris han mostrat la seva indignació amb la pàgina a través de l'etiqueta #lallistadePuig, amb piulades com "Un lloc web amb fotos de persones presumptivament culpables, presumptivament innocents, és incitació a la venjança i a l'odi" o "Fèlix Millet, Ramon Bagó, Manel Prat, Lluís Prenafeta...els meus candidats a #laLlistadePuig. Busquen delinqüents, no?". Precisament a través d'aquesta etiqueta ha circulat un llistat amb les indemnitzacions de jubilació de directius bancaris.

El director general de la Policia, Manel Prat, ha garantit "preocupació ciutadana al 0%”, en relació al fet que la nova plataforma digital contempla "la màxima confidencialitat de les persones que vulguin aportar informació referent als presumptes autors d’actes vandàlics recollits al web".

Alerta Solidària assegura que el web de denúncia d’Interior, "de manual repressiu i per a la vulneració de drets fonamentals", mostra imatges de persones ja conegudes pels Mossos per tal de crear un estat d’opinió contrari a la protesta social. La pàgina de denúncia contra veïns té una triple finalitat, segons l'organització antirepressiva: propagandística, més mediàtica que efectiva en paràmetres policials i judicials; transmetre la por a la represàlia contra qui es mobilitza i justificar unes detencions que en iniciar-se mitjançant aquest canal deixaran molt feble el procediment emprat. Finalment, es presenta com a argument per a l'enduriment de les mesures normatives i penals que acabaran adreçades contra el conjunt de la població.

"Aquests dos darres objectius són propis del manual clàssic de la repressió: l’extensió de la por i assegurar-se l'adhesió de la ciutadania ben pensant en l'accpetació de totes les mesures de control i reforç del Poder", alerta.

68 activistes perseguits

La nova pàgina web recull informació gràfica relacionada amb 68 persones que segons els Mossos van participar als disturbis succeïts al llarg de la jornada de vaga a la capital catalana. Cada persona està associada a una galeria d’imatges on se’l relaciona amb els fets pels quals està sent investigat. Hi ha 231 fotografies i 3 vídeos que provenen de la mateixa xarxa però també de gravacions o retrats policials. 

Prat ha explicat que les imatges que apareixen al web s’han obtingut en el marc de les diligències d’investigació policial dels Mossos d’Esquadra obertes en relació als actes vandàlics del 29-M, amb el coneixement i autorització del jutge competent i del Ministeri Fiscal. I ha avançat que el web “podria anar-se ampliant amb noves carpetes d’incidents que es produeixin en un futur per tal d’identificar, localitzar i detenir els presumptes autors d’actes vandàlics”.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid