Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets en perill
Un independentista de la llista de Puig demanda Interior

La demanda es basa en la vulneració del dret a la imatge, a l’honor i la presumpció d’innocència

17/05/2012 Drets i Llibertats

Roger Sabà, membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), ha comparegut aquest dijous a la sala del jutjat del Contenciós Administratiu número 14 de Barcelona per formalitzar una demanda contra el Departament d'Interior per la pàgina web que insta els ciutadans a delatar vaguistes, segons ha pogut saber Llibertat.cat.

Acompanyat del seu advocat i del portaveu d'Alerta Solidària Xavier Pellicer, Sabà ha formalitzat una denúncia contra la conselleria de Felip Puig per vulneració de drets fonamentals. Una actitud d'insubmissió a les tesis d'Interior que els independentistes de la llista de Puig ja van escenificar en una roda de premsa el passat 27 d'abril a la Plaça Catalunya de Barcelona.

La demanda presentada per Sabà es basa en la vulneració del dret a la imatge, a l’honor i la presumpció d’innocència. Com a mesures d’immediata execució s’exigeix la retirada de la seva foto, la de tots els altres i el tancament del web de delació.

Es dóna el cas que Roger Sabà, membre actiu de l’Esquerra Independentista, ha estat cara visible en nombroses mobilitzacions com a representant del sindicat COS en plataformes i campanyes, de manera que ja era conegut per la Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra. Tot i així, van publicar la seva foto a la pàgina web que demana la "col·laboració ciutadana" per tal d'identificar les persones que haurien provocat aldarulls a Barcelona la tarda de la vaga general. A més, igual que Sabà, d'altres persones que apareixen al web són conegudes per la seva militància i porten una vida pública activa.

Sabà és un dels independentistes que va donar la cara el 27 d’abril, tres dies després d’activar-se la pàgina web. Tot i així, no va ser fins divendres passat que els Mossos van identificar-lo en una manifestació en defensa de l'escola bressol pública, fet que va generar tensió i el rebuig dels manifestants que es trobaven a la zona.

Augmenta l'oposició a la pàgina web per delators

Aquesta setmana, l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans (ACDDH) ha interposat recurs contra el web per vulneració dels drets fonamentals de la persona i els pares d'un menor han presentat una querella criminal a l'Audiència Nacional espanyola per la publicació de la fotografia del seu fill de 15 anys. Fa unes setmanes els Mossos ja van haver de retirar la imatge d'un menor que apareixia al web.

Tres persones més s'han querellat per la suposada falta de legalitat en l'ús de les seves dades personals i per les denegacions d'accés a informació personal en arxius policials, cosa que pot vulnerar el dret fonamental a la defensa. A més, el Síndic de Greuges ha obert una actuaciío d'ofici per investigar la legalitat del web.

El jutjat contenciós número 13 de Barcelona va rebutjar aquest dimecres ordenar el tancament del web com a mesura cautelar immediata, tal com exigia l'ACDDH en el seu recurs.

Alerta Solidària, que ha acompanyat Sabà en la seva visita al jutjat i va coordinar la roda de premsa dels independentistes de la llista de Puig, denuncia que el web "és un aparador publicitari, no té efectivitat policial i judicial i que vulnera drets fonamentals recollits en la seva pròpia Constitució com el de presumpció d’innocència i dret a la imatge". 

Valora
Vídeos
Els independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  3. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  4. La CUP viatja a Escòcia amb la voluntat de sincronitzar les agendes independentistes
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  7. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  8. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  9. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  10. Contra la impostura sindical: Rafael Farga Pellicer
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid