Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets en prill
Els pares d'un menor de la llista de Puig denuncien el web per delators

La querella l'ha presentat la família amb tres afectats més per la suposada falta de legalitat en l'ús de les seves dades personals

17/05/2012 Drets i Llibertats
Els pares d'un menor d'edat que apareixia al web del Departament d'Interior per delators ha presentat una querella criminal a l'Audiència Nacional espanyola contra els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra i l'Agència Catalana de Protecció de dades per la publicació de la fotografia del seu fill de 15 anys. El mes passat, la família d'un altre menor ja va acudir als Mossos per demanar la retirada de les imatges.

Segons ha informat Europa Press la fotografia d'aquest menor no ha estat esborrada encara de la web. "La gravetat de l'assumpte és que ha estat penjada la seva fotografia per a escarni públic, menyscabant la seva imatge i dignitat, i sense verificar si la persona és major o menor d'edat, de manera que s'ha vulnerat la legislació de protecció del menor", afirma el text de la querella.

La querella és conjunta i l'ha presentat aquesta família amb tres afectats més per la suposada falta de legalitat en l'ús de les seves dades personals en escoltes telefòniques i per les denegacions d'accés a informació seva en arxius policials, cosa que pot vulnerar el dret fonamental a la defensa.

Això pot constituir, segons la querella, delictes d'utilització i recaptació indeguda de dades de caràcter personal i danys, falsedat en documents oficials i danys a l'administració pública.

Segons l'advocat de la defensa, la policia catalana està incomplint la legislació europea de protecció de dades ja que disposa de fitxers automatitzats des del 2009 amb dades de persones que han estat identificades, sense que aquesta informació s'hagi registrat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades ni a l'autonòmica, tal com dicta la llei.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid