Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Lliuren 151 instàncies perquè treguin la bandera espanyola de l'Ajuntament de Palafrugell

Es repetirà l'acció per la diada de Sant Jordi, el 23 d'abril.

15/04/2012 Política
Més de mig centenar de persones es van concentrar ahir al migdia davant de l'Ajuntament de Palafrugell i van lliurar 151 instàncies al consistori perquè retiri la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament. 

L'acte de protesta estava organitzat per la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) o sigui la plataforma 'Palafrugell per la Independència'. La protesta ha començat amb una concentració davant de l'Ajuntament de Palafrugell on els manifestants portàven una pancarta on es podia llegir 'El balcó de l'Ajuntament hi oneja la bandera espanyola per imposició, i contra la voluntat del poble'.

Els concentrats van repartir diversos fulls perquè els veïns que passaven a prop de l'Ajuntament omplissin les instàncies i les portessin al registre del consistori. En total es van comptabilitzar 151 instàncies. En totes elles es demanava la retirada "immediata" de la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de Palafrugell.

Segons la plataforma "Palafrugell per la Independència" aquest acte de protesta ha estat una forma "de fer públic el desacord dels ciutadans del municipi" amb l'acatament de la sentència que obliga al consistori ha penjar la bandera espanyola. A més a més, destaca que després de 20 anys sense "aquest símbol estranger, de fora de Catalunya", el poble no vol que la bandera onegi al balcó del consistori. Des de fa tres setmanes, l'Ajuntament va tornar a instal·lar aquest símbol després d'una sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que va obligar a afegir-la a les altres tres banderes que ja estaven penjades. En aquell moment només hi havia la catalana i la local. Ara ja són quatre les que onegen.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid