Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
imposició de símbols
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar penja la bandera espanyola

Acaba cedint a les amenaces de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna

21/02/2012 Política
L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha acabat cedint a les amenaces de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i ha penjat la bandera espanyola.

Després de l'acte de diumenge, on més de 400 persones van protestar contra la imposició de símbols en un acte organitzat pel Maresme per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), ha comunicat aquest dimarts a la delegació del govern espanyol la decisió de penjar la bandera.

Ho ha donat a conèixer aquest dimarts la mateixa delegació a través d'un comunicat on explica que l'alcaldia ha informat que ha penjat la bandera tant a la façana de la seu consistorial com a la sala de plens, acabant així amb "més d'una dècada d'absència de la bandera espanyola a la institució". La delegació celebra que per fi l'Ajuntament "doni compliment a la Llei de Banderes i a la sentència judicial en ferm que obliga el consistori a fer onejar la bandera espanyola a la façana de la seu consistorial".

"Ultratge a la bandera d'Espanya" a l'acte de l'ANC


Aquesta decisió arriba dos dies després que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, qualifiqués d'"acte d'ultratge a la bandera d'Espanya" l'acte independentista de l'ANC, en què es va escenificar la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament com a protesta per una sentència que obliga el consistori a onejar la bandera a la façana de l'edifici. Llanos de Luna va criticar que durant l'acte es pengés l'estelada, que va definir com "una bandera il·legal i inconstitucional".

La delegada va donar les instruccions pertinents a l'Advocacia de l'Estat per "iniciar les accions legals que procedeixin amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d'aquesta acció com als qui han consentit els fets".

La sentència del TSJC que obligava el consistori a complir amb la Llei de Banderes va arribar el mes de gener després de la denúncia que va presentar un exregidor, l'independent Enrique Abad, perquè al balcó només hi onejaven la senyera i la bandera del municipi.

Persecució de l'independentisme


Llanos de Luna segueix les passes del ministre d’Interior espanyol actual, Jorge Fernández Diaz, que va afavorir el càrrec de l'actual delegada. El ministre d'Interior i germà del regidor per Barcelona del PP Alberto Fernández Díaz és un vell conegut de l’independetisme català i responsable de l’empresonament, quan era Governador Civil de Barcelona, de sis independentistes pel fet de portar una pancarta amb el lema “Independència”1 el 14 març 1982 a la Manifestació contra la LOAPA (llei que pretenia retallar l’autonomia). Arran d'aquesta manifestació van ser detinguts Carles Castellanos i Ramon Pelegrí, que van ingressar a la presó de la Model; i Blanca i Eva Serra, Teresa Lecha i Mait Carrasco, que van ingressar a la presó la Trinitat de Barcelona.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid