Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
L'Ajuntament de Palafrugell penjarà la bandera espanyola

L'any 2010 un estiuejant va denunciar el consistori i ara un jutjat de Girona li ha donat la raó

08/03/2012 Política
L'Ajuntament de Palafrugell penjarà la bandera espanyola per una sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona de finals de febrer. El fet va ser denunciat per un estiuejant l'estiu del 2010 però el llavors alcalde, Sergi Sabrià (ERC) s'hi va negar. Ara, l'alcalde Juli Fernández, del PSC, ja ha dit que acatarà la sentència, de manera que la bandera espanyol onejarà a aquest municipi costaner del Baix Empordà després de més de 20 anys sense fer-ho. Segons informa l'Ajuntament, Fernández ha anunciat que ja ha donat l'ordre perquè la bandera espanyola i també l'europea pengin de l'edifici consistorial. Fins ara només hi havia la senyera i la bandera del municipi.

Els fets es remunten a l'estiu del 2010 quan un individu que estiueja a la població va entrar una instància a l'Ajuntament demanant que pengessin la bandera espanyola. En aquell moment, l'alcalde li va comunicar que no tenia la intenció de penjar la bandera. El demandant, un home que té segona residència a Calella, va fer arribar el cas a la subdelegació del Govern a Girona, que ho va posar en coneixement de la Justícia.

Ara, gairebé dos anys més tard, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha dictat sentència. La resolució judicial obliga l'Ajuntament a complir la llei de 1981 que regula l'ús de la bandera espanyola i d'altres banderes.

C's i PxC

Palafrugell va ser un dels 20 municipis de les comarques nord-orientals que C's va denunciar l'estiu passat davant de la fiscalia justament perquè no tenien penjada la bandera espanyola.

D'altra banda, es dóna el cas que l’Ajuntament va rebutjar, en el ple de 31 de gener, una moció presentada pel grup municipal de Plataforma per Catalunya on es demanava que es col·loqués la bandera espanyola a l’Ajuntament. Ja en aquell moment, l’alcalde va manifestar que el seu vot quedava condicionat a l’espera d’una possible sentència, que ara ja és efectiva.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid