Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Demanen la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament de Palafrugell

Convoquen una trobada per demà a les 11.30h davant l'ajuntament per lliurar instàncies en el registre reclamant-ne la seva retirada del balcó. Cal remarcar que diversos ajuntaments de les comarques nord-orientals han estat denunciats pel fet de no tenir la bandera espanyola penjada al seu balcó.

13/04/2012 Política
Demanen la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament de Palafrugell Demanen la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament de Palafrugell | Autor: Arxiu
La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana, en procés de constitució, ha convocat per demà, dia 14 d'abril, una concentració davant de l'ajuntament de Palafrugell per reclamar la retirada de la bandera espanyola que hi ha al balcó de l'ajuntament des que una sentència del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona va obligar a afegir-la a les que ja hi havia penjades, segons informa el PuntAvui

En aquell moment hi havia la catalana i la local. Ara són quatre les que hi onegen. Aquesta decisió de l'alcalde, Juli Fernández, va propiciar en el seu moment una picabaralla amb el portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Sergi Sabrià, que va qualificar la decisió de falta de dignitat, fet que va provocar una irada resposta de Fernández, en què va recordar que Sabrià havia governat amb Lluís Medir “que tenia la bandera espanyola al seu despatx”.

Ara la iniciativa d'aquest grup de ciutadans busca una nova resposta de l'Ajuntament. El seu portaveu, Francesc Vaqué, exregidor de Medi Ambient de Palafrugell i president de l'associació de veïns de Calella de Palafrugell des del 2007, va assegurar que la voluntat era que els convocats presentessin instàncies individuals a l'Ajuntament perquè la bandera espanyola desaparegui del balcó on és actualment.

Diversos són els ajuntaments de les comarques nord-orientals que han estat denunciats pel fet de no tenir la bandera espanyola penjada al seu balcó. Entre d'altres hi ha els de Torroella de Montgrí, Mont-ras i Pals. En aquests dos últims casos ja van rebre la notificació que els obligava a penjar la bandera d'Espanya.

A Pals, l'Ajuntament, presidit per un alcalde convergent, Joan Silvestre, va fer penjar la bandera a causa del requeriment judicial perquè ho fes el mes de desembre passat. Des de fa unes setmanes la bandera ja no hi és.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid