Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
Crema la bandera espanyola de Sant Pol de Mar

La delegació del govern espanyol ha tornat a avisar l'alcaldessa que ha de penjar de nou la bandera

27/02/2012 Política
La bandera espanyola de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha aparegut calcinada després que el govern espanyol obligués l'alcaldessa, Montserrat Garrido, a penjar-la malgrat que s'havia negat a acatar la sentència del TSJC.

L'acció, de la qual es desconeixen els autors, ha tingut lloc aquest dilluns a la matinada. Ha estat la policia local qui ha vist la bandera en flames i ha apagat el foc, que ha cremat la bandera. La crema s'interpreta com un acte de protesta contra la imposició de símbols propiciada pel govern espanyol. Ja la matinada de dimecres a dijous de la setmana passada uns desconeguts van llançar unes pilotes de tennis ruixades amb gasolina per intentar cremar la bandera, tot i que no va reeixir.

Es dóna el cas però, que no són només els Mossos d'Esquadra qui investiguen els fets. La Guàrdia Civil també s'ha desplaçat fins al municipi per recopilar dades i intentar localitzar els autors de l'acció.

Llanos de Luna anuncia repressió contra els autors de l'acció i obliga l'alcaldessa a tornar a penjar la bandera

Qui també ha posat el crit d'alerta ha estat la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que el mateix dia de l'acte de l'ANC contra la imposició de símbols va anunciar que perseguiria els impulsors de l'"acte d'ultratge a la bandera espanyola".

Avui s'ha expressat en aquests mateixos termes i ha afirmat que "davant l'ultratge a la bandera espanyola comès la matinada d'avui a Sant Pol de Mar", ha sol·licitat informació a l'alcaldessa sobre els fets. Segons ha explicat en un comunicat, Garrido ha informat Llanos de Luna que a més de la bandera ha resultat afectada la façana de l'edifici, "que ha patit alguns desperfectes i que està en vies de reparació".

Llanos de Luna ha instat Garrido "a la ràpida restitució de la bandera nacional". La delegada ha informat també que els Mossos ja han iniciat una investigació per identificar els autors de l'acció i posar-los a disposició judicial.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid