Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
L'ANC reitera el seu rebuig a la imposició de la bandera espanyola a Sant Pol

L'alcaldessa del municipi s'ha vist obligada a penjar la bandera espanyola, que oneja per primer cop al municipi, per les amenaces rebudes

24/02/2012 Política
L'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, s'ha vist obligada a penjar per primera vegada la bandera espanyola a l'ajuntament maresmenc atesa la persecució practicada. Primer per la denúncia que va presentar un exregidor perquè al balcó només hi onejaven la senyera i la bandera del municipi, després per la sentència del TSJC que obligada el consistori a complir amb la Llei de Banderes i que Garrido va desacatar, i després amb les amenaces rebudes per part de la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna.

Llanos de Luna va amenaçar l'alcaldessa després de l'acte de diumenge passat, on més de 400 persones van protestar contra la imposició de símbols en un acte organitzat pel Maresme per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). La delegada va donar les instruccions pertinents a l'Advocacia de l'Estat per "iniciar les accions legals que procedeixin amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d'aquesta acció com als qui han consentit els fets".

Llanos de Luna va qualificar d'"acte d'ultratge a la bandera d'Espanya" l'acte independentista de l'ANC i va definir l'estelada com "una bandera il·legal i inconstitucional".

"Imposició de símbols desigual i injusta"

El Maresme per la Independència, assemblea comarcal de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha reiterat la seva oposició al que veu com una "imposició de símbols desigual i injusta", ja que la llei de banderes no s’aplica a molts cossos i representacions de l’estat espanyol a Catalunya. A més, afirma que la normativa estatal vigent "no ens la sentim pròpia ni que ens representi".

I sobre l'acte de diumenge considera que "en un estat democràtic, la ciutadania ha de tenir dret a reunir-se i dir, públicament, quins són els seus desitjos i les seves prioritats, sense que això rebi cap tipus de retret ni amenaça, si es fa pacíficament i amb respecte".

L'assemblea també recorda que la voluntat i les actuacions de l’organització convocant de l’acte de diumenge "no han estat ni menysprear, ni ultratjar ni vilipendiar la bandera espanyola ni a les persones que representa". Per tant, considera que les amenaces de la Delegada del Govern de presentar una denúncia contra l’Ajuntament de Sant Pol, la seva alcaldessa i els organitzadors de l’acte, per injúries a la bandera, "són totalment injustificades".

"Continuarem defensant el dret a expressar les nostres opinions respecte a l'acte, i seguirem treballant i empenyent la nostra nació cap a l’estat propi", manifesta.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid