Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Equipaments
Lliurades gairebé 2000 instàncies exigint la subvenció del túnel

El peatge del túnel de Sóller torna a pujar i un turisme pagarà 4,8 euros per cada trajecte

13/04/2012 Territori
Ahir, el Col·lectiu Albaïna va lliurar a la Direcció General de Transports un total de 1819 instàncies exigint la subvenció del peatge del Túnel de Sóller. I és que d’ençà del setembre del 2010 no s’ha abonat cap mensualitat als més de 6500 residents de la vall amb dret a la subvenció; una ajuda del Govern Balear que fa efectiva la gratuïtat del peatge del Túnel de Sóller als ciutadans de Sóller, Fornalutx i Escorca.

Amb aquesta acció, el Col·lectiu Albaïna, amb el suport de milers de ciutadans de Sóller i Fornalutx, fa una demanda ferma a Biel Company, conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, responsable de la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, per a que normalitzi la situació pagant el deute acumulat, que a hores d’ara és de prop de 2 milions d’euros, i que garanteixi el pagament per mesos vençuts de la subvenció.


El peatge del túnel de Sóller torna a pujar i un turisme pagarà 4,8 euros per cada trajecte

El peatge del tunel de Sóller es torna a encarir per segon pic en els darrers mesos. Si a final de l'any passat s'incrementà un 3,2%, al maig s'augmentarà un 2% addicional. La primera pujada, que s'aplicà al desembre, responia a l'increment de l'IPC de l'any 2010, que el Pacte no efectuà quan tocava i que l'actual Consell del Partit Popular hagué d'ajustar més tard. Ara s'aplica l'IPC de 2011, tal com està estipulat a la concessió de l'únic peatge existent a les Balears, segons informava ahir Diari de Balears

Així les coses, un turisme passarà de pagar 4,70 euros a abonar-ne 4,80 a partir de maig. Això suposarà que l'anada i tornada a Sóller per a un usuari no resident costi en endavant nou euros amb 60 cèntims. Les motos de no residents pagaran 1,95 euros (cinc cèntims més); les furgonetes, autobusos i camions de menys de dos eixos, 7,55 euros (15 cèntims més); i els camions de més de dos eixos, 8,55 euros (15 cèntims més).

En el cas dels no residents també s'aplicarà l'increment del 2% sobre les tarifes, que són molt més baixes (ara un turisme d'un resident paga 1,20 euros).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid