Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El col·lectiu Albaïna anuncia mobilitzacions pel manteniment de la subvenció del Túnel de Sóller

Crida a la ciutadania a mobilitzar-se, a sortir al carrer per a defensar un dret com és poder entrar i sortir gratuïtament del poble de Sóller a Mallorca

En roda de premsa, el Col·lectiu Albaïna ha convocat una concentració, oberta l'adhesió a la resta de col·lectius de la vall, per al proper dissabte 12 de novembre a les 12h al davant de l'Ajuntament de Sóller i ha donat suport suport a la manifestació del 19 de desembre organitzada pel municipi veí, Bunyola. El col·lectiu exigeix el retorn íntegre dels 13 pagaments endarrerits, d'un valor total aproximat d'1,5 milions d'euros, que s'acceptin i tramitin les noves sol·licituds per a beneficiar-se de la subvenció i que el govern autonòmic asseguri el manteniment de la subvenció del Túnel de Sóller.

29/10/2011 02:31 Territori

Ja fa més d'un any que no es cobra la subvenció del túnel de Sóller. Des del mes d'octubre del 2010, els milers de sollerics i de fornalutxencs beneficiaris de la subvenció, recorden que feia efectiva la gratuïtat del peatge del túnel de Sóller, no han percebut ni un sol pagament.

Durant tot aquest temps s'han realitzat nombroses accions per posar de manifest l'actual situació; s'han penjat pancartes a la boca del túnel, s'ha empaperat Sóller de cartells i cada vegada són més els cotxes que duen penjat un adhesiu amb la reivindicació. La reacció per part de les institucions ha estat negativa. La Conselleria d'Agricultura només ha assegurat que, en haver-hi liquiditat, s'efectuaran els pagaments corresponents fins al maig de 2011. No s'ha destinat cap partida econòmica per als set mesos restants del 2011 i, el més preocupant, no ha garantit la continuïtat de la subvenció, justificant-se amb l'actual crisi econòmica.

I és que en aquest context, és quan es fa més necessària la subvenció del túnel. El fet d'haver de pagar cada vegada que es creua el túnel de Sóller, no tan sols redueix la competitivitat de les empreses solleriques enfront de les de la resta de l'illa, sinó que suposa un llast important per a les economies familiars amb membres que necessiten desplaçar-se a fora de la vall per motius de treball. Posant per cas un treballador amb el salari mínim interprofessional de 641,4€ mensuals, creuar per anar i tornar el túnel sis cops a la setmana li suposa una despesa de prop del 10% que percep al cap de l'any.

A més a més, no es pot comprendre, apunta el col·lectiu que "haguem de ser els únics de les Illes Balears que paguem per entrar i sortir del nostre poble, coneixent la necessitat que hi hagué de recórrer a la gestió privada del túnel, per culpa de la malversació econòmica duita a terme pel govern de Gabriel Canyellas, amb una concessió fins a l'any 2022. No es pot permetre que una de les empreses més rendibles de les Illes Balears ho sigui enriquint-se a la nostra costa gràcies a una concessió excessiva"

 

Per saber-ne més:
 
 
 
Els veïns de Sóller i Fornalutx porten quasi un any sense cobrar la subvenció del túnel 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid