Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els veïns de Sóller i Fornalutx porten quasi un any sense cobrar la subvenció del túnel

Primera acció del Col·lectiu Albaïna de Sóller (Mallorca) després que el grup es presentés el passat 18 de juny. Ara el col·lectiu vol denunciar que fa deu mesos que el govern balear no abona la subvenció que des del 2003 reben dels veïns de Sóller i Fornalutx per la gratuïtat del Túnel de Sóller.

En aquest sentit, van penjar una pancarta davant del túnel amb el missatge "10 mesos sense cobrar; volem la subvenció i una gestió pública del túnel" per reivindicar així el pagament de la subvenció.

22/08/2011 15:23 Drets i Llibertats
Prop de 6.500 persones reben aquest ajut, tot i que hi ha una partida suposadament habilitada des del mes de juny per fer front al pagament del 50% del deute, assenyala el col·lectiu, que denuncia que amb les noves retallades de l'actual govern en concepte de subvencions trontolla la continuïtat d'aquest ajut, "necessari per a la gent que s'ha de desplaçar amb freqüència a fora de la vall".

p8220017Per tot això, Albaïna exigeix que es facin efectius els pagaments endarrerits i el manteniment futur de la subvenció per part del Govern, així com la tramitació de les noves sol·licituds per rebre l'ajut. Denuncia també la manca d'interès del consistori solleric en exercir pressió per garantir els drets dels seus ciutadans.

Aquesta problemàtica, produïda anys enrere per mor dels casos de corrupció i malversació de fons durant la seva construcció, provocà el pas de la gestió del túnel a mans privades mitjançant una concessió que el Col·lectiu Albaïna considera excessiva. En conseqüència, l'entitat advoca també perquè la gestió del túnel esdevingui pública.

Aconseguir un Sóller integrador i socialment igualitari

El Col·lectiu Albaïna és una agrupació assembleària de caràcter local que aposta per un Sóller integrador i socialment igualitari i per a la consecució d'un model de desenvolupament econòmic, social i territorial sostenible i ecològic, on els municipis siguin el principal motor en defensa de la llengua, la cultura i identitat nacional. El col·lectiu, desvinculat dels partits polítics actuals, aposta per la política de base i ciutadana i reivindica la democràcia participativa com a eina per a garantir la voluntat popular i la transformació socialista de l'estructura social i productiva. Així es desprèn de la declaració de principis del col·lectiu.

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid