Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Equipaments
1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller

D'ençà el 2010, els prop de 6500 sollerics i fornalutxenc la subvenció del peatge del túnel. A dia d’avui ja s’acumulen prop de 2.000.000€ de deute acumulat en pagaments endarrerits.

03/04/2012 Territori
1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller 1500 instàncies exigeixen el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller | Autor: Arxiu
El col·lectiu Albaïna s'acosta ja a les 1500 instàncies signades per a exigir el pagament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller, i ja tenen data per lliurar-les a la Direcció General de Transports. Així, el proper dijous 12 d’abril es passaran pel registre de l’esmentada direcció, depenent del Conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company.

I és que d’ençà del setembre del 2010, als prop de 6500 sollerics i fornalutxencs amb dret a percebre la subvenció del peatge del Túnel de Sóller, la qual fa efectiva la gratuïtat del túnel per als residents de la vall,  no se’ls ha abonat ni un cèntim d’euro. A dia d’avui ja s’acumulen prop de 2.000.000€ de deute acumulat en pagaments endarrerits.

El passat mes de novembre, davant l’anunci del Govern Balear de que s’eliminaria la subvenció, més de 400 sollerics s’abocaren al carrer per a protestar contra aquesta mesura. I gràcies a la pressió ciutadana, el Govern Balear es va veure forçat a recular, modificant els pressuposts per al 2012 i afegint una partida pressupostària d’1,5 milions d’€ per a fer front al pagament de la subvenció. Ara bé, tot i les promeses clarament electoralistes del president José Ramón Bauzá,  i estant habilitada una partida pressupostària de 750.000€ corresponent als pressuposts de l’any 2011, mig any després d’aquestes declaracions els residents de la vall segueixen sense cobrar.

Així, davant la nova campanya iniciada a mitjans de març pel Col·lectiu Albaïna, amb el tret de sortida d’una penjada de pancartes reivindicatives a la carretera que duu al túnel desde Sóller, s’allarga fins a l’11 d’abril la recollida d’instàncies, que es poden signar als més de 50 punts de recollida, davant l’arribada constant d’instàncies signades.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid