Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Equipaments
Es reactiva la lluita pel deute del túnel de Sóller

El col·lectiu Albaïna ha emprès una recollida massiva de firmes entre els veïns, que lliurarà al Govern

17/03/2012 Territori
Els veïns de Sóller i Fornalutx no cessen en la lluita per recuperar el deute pendent de la subvenció autonòmica pel túnel. Per això, el col·lectiu Albaïna ha reprès la campanya per exigir aquests doblers al Govern balear. L'entitat ha iniciat una recollida massiva de firmes, que fa comptes lliurar a la Direcció General de Transports, dependent de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, d'aquí a tres setmanes, segons informa el Diari de Balears

Els ciutadans d'aquests dos municipis que vulguin signar el formulari poden descarregar-se'l a través d'internet o bé acudir a una de la cinquantena de punts habilitats. Es tracta d'establiments comercials de Sóller, el Port i Fornalutx en què o bé es poden lliurar els formularis ja signats o bé omplir-los allà mateix. L'objectiu és que sigui com més accessible millor per poder recollir un nombre considerable de signatures. Els membres del col·lectiu també han penjat pancartes damunt el túnel, a la carretera de Palma, per exigir els doblers de la subvenció, que no cobren des de setembre de 2010. Des de llavors, l'entitat calcula que el deute pendent "ja supera els 1,5 milions d'euros".

Formulari

El formulari per sol·licitar el pagament de la subvenció al Govern deixa constància que en l'article 6.1 de l'Ordre conjunta dels consellers d'Hisenda i Pressuposts i d'Obres Públiques, Habitatge i Transports d'11 d'octubre de 2002, per la qual es regulen les condicions per a la concessió d'una subvenció del peatge corresponent al túnel de Sóller per als residents de Sóller i Fornalutx, s'estableix que l'abonament de la subvenció es realitzarà per mesos vençuts, per la quantia corresponent al nombre de viatges efectuats cada mes amb dret a subvenció.

Malgrat aquesta ordre, fa un any i mig que els beneficiaris d'aquesta ajuda no cobren cap euro, tot i les diferents mobilitzacions que s'han dut a terme. De fet, el col·lectiu Albaïna reconeix que, si bé l'Ajuntament de Sóller ja ha reclamat a través del ple aquests doblers, lamenta que les iniciatives institucionals han estat "tèbies i insuficients".

Cap pagament

La plataforma ciutadana que ha decidit reactivar les mobilitzacions recorda que el Govern habilità una partida de 750.000 euros per pagar la subvenció de gener a juny de l'any passat. Tanmateix, "no s'ha abonat cap dobler corresponent al primer mig any de l'any passat", critiquen des d'Albaïna. A més, assenyalaren que, pel que fa a enguany, encara que filament s'habilità una partida d'1,5 milions en els pressuposts per aquest concepte, "estam a mitjan març i no hem cobrat res".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid