Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País Valencià
La "Intifalla" porta la primavera valenciana a les Falles

L'alcaldessa Rita Barberá i el president valencià Alberto Fabra han estat escridassats en la primera mascletà de les Falles

01/03/2012 Res-pública
El tret de sortida a la mascletà de València no ha estat tan plàcida com esperaven Rita Baberá i Alberto Fabra. La sortida al balcó de l'alcaldessa i el president ha estat rebuda amb una sonora protesta per tant de centenars de persones que els han escridassat a la primera mascletà de les Falles.

Convocats per les xarxes socials, els protestants s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament de València per mostrar el seu rebuig a les retallades en l'ensenyament públic, la reforma laboral i la repressió policial contra les protestes estudiantils. Amb llibres, cartells i globus negres, els concentrats han aconseguit tenyir la festa de protesta, que ha pres el nom d'Intifalla, tot i que l'Ajuntament ha apujat el volum de la megafonia per intentar afogar les xiulades.

La Intifalla continuarà aquest divendres i es preveu que la protesta sigui massiva. Es dóna el cas que aquest 1 de març ha entrat en vigor el decret llei de mesures urgents per a la reducció del dèficit que afecta tot el sector públic de la Generalitat i que comportarà l'aplicació de retallades als serveis bàsics.

La societat valenciana s'ha començat a mobilitzar, i en aquest sentit la Intifalla s'entén com la reacció a l'acte que Barberá i Fabra escenifiquen al balcó de l'Ajuntament, entès com a aparador propagandístic on rebre els aplaudiments de la gent. Aquest dijous però, els han rebut llibres, xiulets, crits i pancartes.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid