Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La policia torna a agredir els estudiants que es manifestaven a València

Empren porres, gasos lacrimògens i bales de goma amb extrema violència contra els estudiants. El SEPC ha convocat concentracions de solidaritat amb els estudiants a les 20h a la plaça Sant Jaume de Barcelona i plaça de Vi de Girona amb el suport de la CUP

20/02/2012 Drets i Llibertats
La policia espanyola ha tornat a carregar contra els estudiants que es manifesten a València,  repetint les violentes agressions de la setmana passada. Però aquesta vegada també han utilitzat escopetes amb pilotes de goma, segons ha assenyalat la primera notícia de VilaWeb, i gasos lacrimògens, segons diversos testimonis a la xarxa.

Els carrers de València on s'ha produït les càrregues dels antiavalots oferien un aspecte d'ocupació militar.La policia espanyola ha detingut uns deu estudiants, tres d'ells menors, que es troben a la comissaria esperant prestar declaració (veure el vídeo).

Aquest matí unes dos-centes persones s'havien concentrat davant de l'IES Lluís Vives, l'institut valencià que es va mobilitzar la semana passada, i han tallat el carrer de Xàtiva de la capital valenciana.  Els manifestants ha cridat consignes com "Si que són valents que peguen als xiquets" i "Aquests són els herois d'Espanya".

Més tard han anat cap al carrer Sant Vicent, que han tallat com a protesta, davant la vigilància de nombroses dotacions de policies antiavalots (s'han comptabilitzat fins 25 furgonetes d'agents antiavalots). Poc després han començat les càrregues amb cops i trets de pilotes de goma. Els carrers dels voltants han quedat tallats i els antiavalots han realitzat divesos atacs contra els estudiants.

Els testimonis que en mostren fotos recollides per Vilaweb i per persones anònimes descriuren les carregues d'aquest matí com una situació caòtica enmig de la ciutat de València.

Aquestes protestes es van originar des que l'IES Lluís Vives de València van inicicar un cicle de mobilitzacions per protestar contra les retallades que escanyen els centres educatius valencians. En el marc d'aquestes protestes es va tallar el trànsit d'alguns carrers, com a mesura de protesta contra les agressions i degradació del sistema educatiu públic.

La resposta de la Generalitat Valenciana s'ha portat a terme amb una violència desfermada contra els manifestants, que han estat agredits amb molta brutalitat, encara que molts d'ells fossin menors d'edat.

Aquest cap de setmana s'ha portat a terme diverses mobilitzacions arreu dels Països Catalans per denunciar les brutals agressions contra els estudians a València, després que les càrregues policials de la setmana passada se saldessin amb una desena de detinguts i diversos ferits.


Concentracions de suport a Barcelona i Girona


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), amb el suport de la CUP de Girona, ha promogut una concentració urgent per aquest mateix vespre, en solidaritat amb els estudiants mobilitzats al País Valencià i a favor de l’educació pública. Aquesta tarda s’han viscut noves escenes de brutalitat policial, i hi ha diverses persones ferides.

 A la concentració representants del sindicat faran declaracions. També hi assistirà el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro.


 

 

 

Valora
Vídeos
la Policia Nacional agredeix els estudiants a València
Càrrega policial d'alumnes de l'IES Lluís Vives de València
Càrrega policial d'alumnes de l'IES Lluís Vives de València. Ensenyament públic i de qualitat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid