Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L'extrema dreta apunta contra la primavera valenciana

12 agents de la policia espanyola agredeixen tres joves amb nocturnitat - España 2000 amenaça estudiants, pares i professors

23/02/2012 Drets i Llibertats
L'extrema dreta ha començat a fer acte de presència en la mobilització estudiantil contra les retallades en educació, el que s'ha conegut com la primavera valenciana.

12 agents de la policia espanyola agredeixen tres joves

Aquest dimecres a la nit una dotzena d'agents de la policia nacional han agredit tres joves que tornaven d'una concentració a la seu del PP de València. Ho ha denunciat Giuseppe Grezzi, membre dels Verds i Compromís per València, que ha explicat a través del seu Twitter que tres furgonetes de la policia, amb una dotzena d'agents, "han agredit uns xavals, reien mentre els afogaven i pegaven". Grezzi, que ho ha titllat de "brutal agressió", afirma que els agents "han bloquejat els dos costats de la vorera impedint que els ajudessin i pegant els tres xavals".

Segons Grezzi, que ha citat l'informe mèdic, un dels joves, agredit per sis policies, presenta una possible fissura a un costat, un altre ha estat estampat contra una paret, li han robat el mòbil i una sabata, i una noia que anava amb ells ha patit una crisi d'ansietat. Tots tres han estat traslladats a l'hospital i presentaran denúncia, tot i que els agents no portaven placa ni cap número d'identificació visible.

"Eren 6 o 7 contra mi. M'han pegat als testicles i a la boca"

Un testimoni dels fets ha comentat a través del seu Facebook que a un quart d'onze de la nit a Gran via Ferran el Catòlic "uns policies han perseguit a un xaval, un antiavalot l'ha estampat contra una reixa del Milar Joaquín Salvador". L'altre antiavalot ha agafat el noi i se l'ha emportat amb els altres policies, entre preguntes del típus "Por que corrías, eh?", segons el testimoni, que afirma que a l'altre noi "l'han apallissat entre sis antiavalots". 

EL jove ha sentit el propi agredit que deia: "M'han colpejat a la cara, a les costelles, als testicles... per tot el cos". La víctima ha explicat els fets a VilaWeb: "M'han començat a pegar. Eren sis o set contra mi. M'han pegat als testicles i a la boca, m'han obert el llavi, i a les costelles finalment no tinc res trencat, però em fan molt de mal al respirar. I puntades de peu, moltes puntades de peu. A mes, porto un jersei amb caputxa, i m'han tapat la cara amb la caputxa, no podia respirar, cridava perquè em deixaren anar, estava molt nerviós, cridava que jo no havia fet res, cridava que jo era estudiant. I ara estic molt espantat".

"Encara que m'hagen pegat em manifestaré cada dia"

El noi i els seus companys denunciaran els fets: "Açò no quedarà sense denunciar, i encara que m'hagen pegat, em manifestaré cada dia perquè no hi ha dret".

Segons el testimoni que ha presenciat l'agressió, un total de 3 furgonetes i 12 antiavalots s'han aturat per perseguir els tres joves. "No els hi han demanat documentació, ni els han denunciat per res perquè de fet no havien fet absolutament res, només caminaven cap al seu cotxe després de dissoldre's la manifestació".

Segons aquest jove, "els antiavalots anaven clarament de caça, buscant gent per a desfogar-se, amb els furgons, prop de la vorera a molt baixa velocitat. Òbviament, els antiavalots sense número de placa, amb les cares tapades i els qui colpejaven amb casc. No es podia reconeixer a ningú".

El cap de la policia espanyola, afí a España 2000

Antonio Moreno Piquer, cap de la policia espanyola al País Valencià, el mateix que dilluns es va referir als estudiants com "l'enemic", ha mostrat en diverses ocasions la seva simpatia envers España 2000.

Tal com revela el setmana Directa, des de la seva posició de màxim responsable policial valencià Moreno mai ha amagat la seva sintonia i afinitat amb José Luis Roberto, líder ultradretà del grup d'extrema dreta i president de l'empresa La Levantina de Seguridad.

Moreno Piquer ha signat cartes d'agraïment a La Levantina per algunes suposades accions meritòries d'agents de seguretat privada. També va presidir, el 5 de maig de 2009, l'entrega d'onze diplomes a guardes de seguretat que treballen a les ordres de Roberto en agraïment a la seva tasca professional.

És un devot catòlic que acostuma a barrejar els afers religiosos i policials. Ell i els seus homes de la prefectura custodien personalment un cop l'any el Santísimo Cristo de los Afligidos, Patrono del Cañamelar, durant la Setmana Santa Marinera de València.

España 2000 amenaça l'IES Lluís Vives

L'Institut d'Educació Secundària (IES) Lluís Vives de València, centre que va encendre la revolta, ha denunciat amenaces per part del partit d'extrema dreta España 2000. El portaveu del centre, Josep-Manel Vert, ha decidit denunciar el cas als mitjans de comunicació. Ha explicat que membres d'España 2000 han fet dues trucades telefòniques a l'institut amenaçant pares, alumnes i professors.

"Han dit que vindrien grups, que acabarien amb la feina que no havia acabat la policia nacional i que apallissarien a qualsevol, que vindrien amb molts cotxes", ha denunciat. Els ultradretans han parlat "amb prepotència i descaradament", ha afirmat Vert, que ha avançat que l'institut ha decidit denunciar les amenaces a la policia.

Impunitat de l'extrema dreta

Vert ha assegurat que les amenaces i les agressions per part de grupuscles d'extrema dreta "són habituals" al País Valencià i ha denunciat que "ací n'hi ha massa impunitat en l'àmbit ultradretà, hi ha impunitat total". Per això, ha dit, "pensem que són molt capaços de dur a la pràctica les agressions perquè estan molt crescuts, són gent molt xulesca".

Vert ha condemnat les càrregues policials contra estudiants i ha qualificat de "bèstia" l'actuació policial i de "brètols sense escrúpols" els responsables de les càrregues. En aquest sentit, Vert, que és pare de dues alumnes del Lluís Vives, ha assegurat que "a la porta de l'hospital hi havia un policia demanant el certificat mèdic i trencant-lo a la porta". Un fet que han denunciat estudiants i professors.

És el cas del mateix jove que aquest dimecres a la nit ha estat apallissat: "Han cridat una ambulància, que em volia portar al Clínic. Però m'hi he negat, després d'haver sentit que la policia hi havia entrat i que agafava els informes mèdics dels ferits que sortien d'aquest hospital. I he anat a un altre hospital".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid