Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els militars espanyols se'n van d'Alfés després de les protestes dels ecologistes

La CUP de Lleida insta a l'èxercit espanyol a marxar de la Timoneda d'Alfés i del conjunt dels Països Catalans
A les 20h d'ahir, el Ministeri Defensa espanyol va ordenar la retirada dels militars i va atribuir la seva presència a Alfés (Segrià) a una confusió, tot i que els militars asseguraven que tenien el permís dels departaments de Medi Ambient i de Política Territorial de la Generalitat per ser a la zona, cosa que els ecologistes van dubtar i van denunciar. És per aquest motiu que l'agrupació ecologista Ipcena ha anunciat que presentarà una denúncia contra la Generalitat a la Fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

23/06/2009 07:20 Territori
Els militars espanyols havien ocupat des de diumenge els entorns protegits de l'aeròdrom d'Alfés, per fer-hi maniobres de paracaigudisme. Concretament, l'exèrcit havia instal·lat una desena de tendes de campanya sobre la timoneda d'Alfés, un ample espai declarat zona d'especial protecció d'aus (ZEPA) i inclosa en la Xarxa Natura 2000 de la Generalitat. Ahir al matí, l'exèrcit feia circular per aquests terrenys tota mena de vehicles pesants, camions i tot terrenys, com a part de les maniobres. La protecció de la timoneda d'Alfés, on nidifiquen espècies d'ocells en perill d'extinció, va motivar que l'aeroport de Lleida no es construís en aquest indret, sinó a la població d'Alguaire.
 
Qui ha donat la veu d'alarma a Ipcena ha estat un ornitòleg que havia acudit a aquesta zona per realitzar un treball de camp.
 
Comunicat
LA CUP INSTA L’EXÈRCIT ESPANYOL A MARXAR DE LA TIMONEDA D’ALFÉS I DEL CONJUNT DELS PAÏSOS CATALANS
 

La CUP davant les maniobres militars que exèrcit espanyol de l'aire està duent a terme  a a la timoneda, una zona protegida pel pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN) al municipi d’Alfés de Lleida, amb l’autorització de la conselleria de Política Territorial de la Generalitat de Catallunya vol fer publiques les següents consideracions:

    * Que l’exèrcit espanyol no és ni ha estat mai benvingut a les nostres contrades ni al conjunt del país i els seus valors són ampliament rebutats per la ciutadania, i que aquestes maniobres no són altra cosa que un intent d’intimidar la població local i de violentar-ne llurs vides i rutines, tot i recordant-los que com a ciutadans catalans es troben sota status de país ocupat

 

    * Que les conselleries de Política Territorial i Medi Ambient que han autoritzat el desplegament, l’acampada i les maniobres d’aquests soldats, en una zona protegida, són la prova més fefaent del vassallatge a l’exèrcit i a la resta de pilars sobre els que es sustenta la monarquia espanyola de la classe política local, que no són ni tan sols és capaç d’evitar la destrucció dels nostres paratges naturals i és qui n’impulsa directament la seva destrucció per tal  d’afavorir l’especulació
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid