Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Franquisme
Alacant canviarà el nom a sis carrers dedicats a militars colpistes

Encara hi ha 90 carrers amb noms relacionats amb el franquisme

17/02/2012 Història
La comissió d'estudi de carrers de la Memòria Històrica havia de decidir sobre la continuïtat de 24 carrers de la ciutat amb denominacions relacionades amb el franquisme però finalment seran només sis els que canviaran de nom, segons informa Vilaweb Alacant.

La proposta de la comissió fa referència als carrers general Millán Astray, General Varela, Capitán Meca, Teniente Robles, teniente Coronel Chapuli i 30 de març, tots militars colpistes i el carrer que recorda la data en la que les tropes franquistes varen entrar a Alacant l'any 1939. En total a Alacant hi ha 90 carrers amb noms relacionats amb el franquisme i la comissió analitza un a un cada cas per a decidir sobre la seua continuïtat.

Dels vint-i-quatre carrers que ha analitzat la comissió d'estudi de carrers de la Memòria Històrica de l'ajuntament d'Alacant tan sols s'ha proposat el canvi per a sis, els restants divuit carrers mantindran la seua actual denominació ja que el membres de la comissió consideren que a data d'avui han 'perdut tota la seua connotació original'. Aquest són els carrers que no canviaran de nom Alemanya, Itàlia, Portugal, Estels, Cura Planelles, esportista Manuel Sánchez, Esportista Ramón Mendizabal, Domínguez Margarit, Eduardo Langucha, Ejercitos españoles, Estella, Jaime María Bruc, José de Cabo Palomares, Padre Cerdà, Padre Recaredo de los Rios, Tucumán, Vazquez de Mella i Victoriano Ximénez de Conde.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid