Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
Arenys de Munt farà una consulta popular per decidir si penja la bandera espanyola

Respon així a l'obligació de fer onejar la bandera manifestada per la delegació del govern espanyol

09/03/2012 Política
El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va acordar aquest dijous realitzar una consulta popular sobre l'obligació de penjar la bandera espanyola a l'edifici consistorial. A més, manifestarà a la Delegació del Govern la seva preocupació per la imposició de la bandera als ajuntaments catalans. L’acord [pdf] va comptar amb els 11 vots a favor de CIU, ERC i CUP i 2 vots en contra de PSC i PP.

L’Ajuntament s’ha fet ressò del malestar manifestat per algunes associacions del poble, que consideren que aquesta decisió hauria de tenir en compte la voluntat dels vilatans d’Arenys de Munt i, en aquest sentit, proposen fer una consulta popular. D'aquesta manera, l'acord estableix que el consistori col·laborarà i facilitarà la logística necessària a les associacions del municipi interessades a dur a terme una consulta entre els seus associats per tal de copsar la seva opinió.

Arenys de Munt va ser el primer municipi que va realitzar una consulta per la independència. A més, tal com remarca l'Ajuntament, mai cap vilatà ha sol·licitat que aquest símbol sigui exhibit a l’edifici consistorial, que, d’altra banda, tampoc en disposa de cap, afirma.

La CUP, formació que governa a Arenys de Munt, ha fet una crida als ajuntaments catalans perquè mantinguin la fermesa i no cedeixin a l'amenaça de la delegació del govern espanyol de denunciar aquells consistoris que no vulguin penjar la bandera espanyola penjada al balcó. La formació rebutja les intencions de la delegada, Maria de los Llanos de Luna, i anima els consistoris a rebutjar la imposició de la bandera espanyola ja que creu que l'actitud de l'Estat és "d'agressió contra els símbols i drets nacionals dels Països Catalans"
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid