Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Imposició de símbols
L'Estat denunciarà els ajuntaments sense bandera espanyola

Llanos de Luna ha anunciat que enviarà requeriments a tots els consistoris que no facin onejar la bandera

06/03/2012 Política
La delegació del govern espanyol a Catalunya perseguirà els ajuntaments que no pengin la bandera espanyola al balcó. Ho ha anunciat aquest dimarts la delegada, María de los Llanos de Luna, que ha explicat que s'enviaran requeriments als consistoris obligant-los a remetre els acords del ple municipal amb la decisió i a penjar la bandera. L'ofensiva arriba després que Llanos de Luna obligués l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar-lo i amenacés els autors de cremar-la.

L'Advocacia de l'estat estudiarà els acords dels ajuntaments i decidirà si porta el cas al jutjat contenciós-administratiu corresponent. "Si hi hagués qualsevol situació que nosaltres poguem pensar que no s'ajusta a la legalitat farem que s'estudiï per part de l'advocació i llavors farem el que hàgim de fer continuant amb el procediment legalment establert", ha detallat Llanos de Luna després de l'acte de jurament del càrrec dels nous jutges destinats a Catalunya.

La delegada s'ha defensant i ha negat que la seva decisió sigui "ideològica", sinó que busca el compliment de la legalitat. En aquest sentit ha recordat que la Llei de Banderes del 1981 obliga a penjar l'espanyola a la façana principal dels ajuntaments.

D'aquesta manera, s'ha referit a diversos ajuntaments gironins on l'Estat ha aconseguit obligar els consistoris a complir amb la Llei de Banderes espanyola.

El Govern i l'oposició ho critiquen

Govern i oposició han criticat l'ofensiva de Llanos de Luna contra els ajuntaments sense bandera espanyola, tot i que cap d'ells ha passat de la crítica. Sense proposar cap mena de desacatament, el portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha limitat a dir que li crida l'atenció que la prioritat del govern de l'Estat sigui perseguir banderes espanyoles. Tot i el pacte del Govern amb el PP, Homs ha afirmat que "el Govern de la Generalitat com sempre estarem al costat dels ajuntaments si requereixen alguna mena de suport".

Homs ha evitat carregar directament contra el govern espanyol per la polèmica de les banderes espanyoles i ha assegurat que s'ha de respectar des d'un punt de vista institucional les prioritats d'una administració i ha afegit que el govern espanyol "ja sabrà perquè" ho fa.

Els grups parlamentaris de CiU, PSC, ERC i SI han criticat Llanos de Luna i li han recordat que "hi ha altres preocupacions" més importants que haurien d'ocupar el seu temps com a representant de l'Estat a Catalunya. Espanya "vol una guerra de banderes, a nosaltres ens hi trobarà". De la seva banda, la CUP ha iniciat una campanya viral en contra de la imposició de la bandera espanyola i ha difós un cartell que exclama "Fora la bandera espanyola dels nostres ajuntaments!" i "Llanos de Luna: Deixa els ajuntaments catalans en pau!".
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid