Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita Institucional
La CUP desaprova els pressupostos a Santa Maria de Palautordera

Els considera continuistes i neoliberals, però demana diàleg amb el govern municipal, ja que puntualitza que no són els únics possibles.

05/02/2012 Política
El portaveu de l'assemblea de la CUP Jordi Pueyo ha demanat al govern municipal de Santa Maria de Palautordera  voluntat de diàleg, per poder debatre, amb el temps necessari i amb la participació del poble, pressupostos, taxes i ordenances fiscals.
 
També ha expressat que aquests no són els únics pressupostos possibles, titllant aquests de ser uns pressupostos continuistes redactats de d'una òptica neoliberal, impregnats d'una ideología que s'ha mostrat ineficaç per combatre la crisi, a més d'haver eixamplat les desigualtats socials allà on s'han aplicat les seves receptes econòmiques.
 
Pueyo ha explicat que la indústria no sortirà de la crisi,  si treballadores i treballadors no disposem d’un salari que ens proporcioni quelcom més que l’imprescindible. Per tant, ha sentenciat, subvencionar les empreses o les associacions de botiguers és una mesura que en aquest context no té cap utilitat. Ha prosseguit l'explicació afirmant que les botigues no sortiran de la crisi mentre la gent i les famílies no disposem de diners per gastar més enllà dels necessaris per viure. Sense persones que puguin comprar el petit comerç està sentenciat.
 
La CUP, ha prosseguit Pueyo, considera que els pressupostos no estan adaptats al moment econòmic i social que travessem. 740 persones a l'atur comptabilitzades a Palau, així com el fet que una de cada cinc persones viu a Catalunya sota el llindar de la pobresa són una evidència de quines haurien de ser les prioritats.
 
Les anàlisis econòmiques, segon el portaveu, auguren una recessió continuada i totes les diagnosis socials estimen que continuarà augmentant l’atur, creixent la pobresa i les desigualtats socials. S'ha mostrat crític amb unes institucions que giren l’esquena a la crua realitat, i ha denunciat, que a més aquesta crisi s’utilitzi per col•lapsar el sector públic en favor del sector privat, incrementant les subcontractacions i privatitzacions, retallant serveis, i en definitiva s'utilitzi per fer retrocedir els drets socials i anar desmantellant el sistema de benestar social, empitjorant les condicions de vida de la classe mitjana i de la classe treballadora.
 
Pueyo ha definit els pressupostos com a clarament continuistes, ja que amb la conjuntura econòmica actual segueixen apostant per la construcció. També ha qüestionat el creixement de la partida destinada a urbanisme, independentment que aquests diners provinguin d'una subvenció de la Generalitat, ja que els diners de la Generalitat també ho són de Palau. Aquestes despeses són les que dibuixen les prioritats del govern municipal i de la Generalitat, d'una Generalitat que sentencia que l’escassetat de diners obliga a imposar retallades en sanitat i educació i a una rebaixa dels salaris i de les condicions laborals de les treballadores i treballadors públics i de les persones subcontractades, de retruc al conjunt d’assalariats i autònoms del país, i seguint la cadena a botiguers, restauradors, pagesia i productors que depenen directament de la despesa de les classes populars.
 
Ha demanat al grup de CiU, majoritari al Govern municipal, que deixi de fer-se trampes al solitari, com quan s'excusa carregant la responsabilitat de determinades decisions a estaments superiors. Aquest mecanisme queda palès quan han responsabilitzat el Govern de Madrid d'incrementar els IBIs, sent aquesta una mesura aprobada pel PP amb el suport de CiU al Congrès. També ha qüestionat que des de CiU es parli de subvencions provinents de la Diputació o de la Generalitat, com si aquest grup polític fos aliè a la determinació de prioritats d'aquestes institucions.
 
Jordi Pueyo ha conclòs afirmant que la CUP com a força d’esquerres compromesa amb els interessos de treballadores i treballadors, autònoms, petites empreses, pagesia i comerciants de Palau la CUP no pot donar suport als pressupostos presentats pel Govern integrat per CiU, PP i GdP-ERC.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid