Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Santa Maria de Palautordera es declara moralment exclosa de la Constitució Espanyola

La moció presentada per la CUP de Santa Maria de Palautordera per tal de declarar el municipi de Santa Maria de Palautordera moralment exclòs de l’àmbit de la Constitució Espanyola, qüestionant la sobirania espanyola sobre Catalunya, i mostrant el rebuig del consistori a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha estat aprovat amb l’únic vot contrari del Partit Popular.

A més a més, en el torn de preguntes, el portaveu de la CUP ha demanat a l’equip de govern quina és la raó per donar prioritat a inversions en obres no urgents, en comptes de prioritzar les inversions en aquelles àrees en que hi ha consens.

29/07/2011 02:43 Política
I que totes les forces polítiques municipals han presentat als respectius programes, com el centre de dia i residència per a la gent gran; per quina raó han decidit aprovar definitivament l’expedient de modificació de crèdit n.2/2011 sense incorporar-hi l’esmena que el portaveu de CIU quan aquest grup encapçalava l’oposició va proposar, que hauria suposat l’obtenció d’una partida per al centre de dia de 835.420,21€.
 
També, el portaveu de la CUP ha manifestat que el projecte aprovat inicialment de  l’obra d’urbanització d'un tram del carrer Torrent del Virgili, amb un pressupost total de 500.685,56€, suposarà unes despeses al municipi al menys de 275.377,058€ que sumats a aquests 835.420,21€ podrien suposar disposar de 1.110.797,268 € per desenvolupar el projecte del centre de dia i residència per a la gent gran.
 
La resposta obtinguda ha estat que l’actual Govern contempla el centre de dia dins les seves prioritats i hi està cercant finançament, però han evitat respondre perquè no han aplicat l'esmena proposada.
 
Abans de finalitzar el ple, el representant de la CUP, ha fet públic que volia transmetre al Ple la preocupació de la població pels efectes sobre la qualitat dels serveis i de l’atenció mèdica en una comarca que pateix un dèficit històric en nombre de llits hospitalaris i en especialistes, pel que ha preguntat també com es veurien afectats els serveis del CAP; si s’han previst els efectes que tindrà sobre les veïnes i veïns de Palau les retallades aprovades als Hospitals de Sant Celoni i Granollers i al Servei de Transport Sanitari; i  per últim quines accions té previst emprendre el Govern per pal·liar els efectes negatius sobre la ciutadania. Aquestes preguntes no han obtingut resposta al Ple d’avui però sí el compromís de ser resoltes en el proper Ple.
 

Per saber-ne més:

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola  

 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid