Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El POUM de Santa Maria de Palautordera "destrueix espais naturals"

La plataforma "Un altre POUM és possible" de Santa Maria de Palautordera, que s'oposa a la proposta de planificació urbanística aprovada per l'Ajuntament perquè destrueix espais naturals i és contradictori, denuncia que el consistori deixa d'ingressar en matèria tributària -impost sobre béns immobles (IBI) i taxa municipal d'escombraries- entre 440.422 i 483.863 euros cada any.

Segons la plataforma, aquest fet posa de manifest que la projecció d'habitatges al POUM "ni està ben realitzada ni respon a les necessitats reals" del poble.


13/03/2010 20:19 Territori

Per això reclamen que s'aturi el procés del POUM. "Si l'Ajuntament no sap ni quants habitatges reals tenim al poble, com vol que creiem que pel 2022 serem 11.500 habitants? I, per tant, com vol que donem suport al POUM?", es pregunta l'entitat.

La plataforma Un altre POUM és possible ja ha entregat al registre del consistori 625 al·legacions, que se sumen a les que s'han presentat a títol individual -en total més de 1.600-, a la proposta de planificació aprovada inicialment per l'Ajuntament. Formen part de la plataforma, que exigeix que el nou POUM es faci amb rigor, representants de les entitats Món amb Seny, Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Associació Cultural Frederica Montseny, Ateneu Popular Esbarzer, Associació Lasal i veïns a títol individual. L'entitat subratlla que per a planificar el futur urbanístic del municipi "cal conèixer bé el present, i el POUM no reflecteix la realitat present del poble i les seves necessitats futures", i també al·lega que el nou POUM no exigeix un catàleg de béns per protegir i que alguns dels traçats viaris que es projecten poden afectar el patrimoni del poble, masies i zones agrícoles.

Entre 659 i 724 habitatges no tributen IBI


Ara la plataforma recolza les seves argumentacions amb les dades extretes de la Memòria d'Informació i Ordenació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Santa Maria de Palautordera. Al municipi hi ha 3.643 habitatges que tributen IBI. Aquesta xifra, segons subratlla la plataforma, és inferior al mínim nombre d'habitatges que esmenta el POUM, "fet que va fer que accedíssim al departament de Medi Ambient i Habitatge per tal de contrastar el nombre real d'habitatges existents". L'entitat explica que, d'acord amb el departament, "i un cop fets els sumatoris pertinents", a Santa Maria de Palautordera actualment el nombre d'habitatges existents és d'entre 4.302 i 4.367, fet que suposa que almenys hi ha entre 659 i 724 habitatges que no tributen IBI.

Per tant, l'Ajuntament deixa de percebre entre 395.400 i 434.400 euros, denuncia la plataforma, que afegeix que a aquesta xifra caldria sumar l'import de la taxa municipal d'escombraries i clavegueram. En total, el consistori deixa d'ingressar en matèria tributària entre 440.422 i 483.863 euros cada any. Per Un altre POUM és possible, aquest fet és especialment greu tenint en compte el difícil moment econòmic que està travessant l'administració pública i l'increment de les necessitats, a conseqüència de la crisi econòmica. A més, posa de manifest "que la projecció d'habitatges al POUM no està ben realitzada i que no respon a les necessitats reals de Santa Maria de Palautordera".

La plataforma adverteix que el deute tributari es pot reclamar fins a cinc exercicis anteriors, la qual cosa vol dir que pujaria entre 2,2 i 2,4 milions d'euros. "Per tal d'evitar que prescrigui cal actuar amb celeritat i urgència", sentencia. Per tot plegat l'entitat conclou que amb les xifres que s'estan deixant de recaptar, a banda de donar resposta a necessitats que té el poble, "no caldria signar convenis de compensació que comprometen el patrimoni natural de Palau i que són objecte d'estudi d'aquesta plataforma, ni desenvolupar molts dels plans urbanístics que contempla el POUM".

Font: Aravallès.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid