Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ANC
Més d'un miler de vehicles participen en la caravana per la independència al Maresme

La convocatòria "ha desbordat" els organitzadors amb una assistència molt superior a la que havien previst i la qualifiquen de "gran èxit".

16/01/2012 Política
Més d'un miler de vehicles, entre cotxes, motos, bicis i tractors, i també desenes de persones a peu, s'han concentrat aquest diumenge a Canet de Mar en l'acte que ha posat punt final a la Caravana per l'Estat Propi que ha organitzat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Maresme.

Les concentracions han començat a Tordera i Montgat. Tot i això, la majoria de participants, han decidit unir-se progressivament a la marxa des de diferents indrets de la comarca. Durant la caravana, s’han pogut veure estelades i senyeres, i s’han pogut escoltar crits i càntics per la independència.

L’acte central de la Caravana per la independència ha estat Canet de Mar, on han anat arribant lentament tots els participants de la marxa, fet que ha provocat que es retardessin els parlaments previstos. En concret, s’ha fet la lectura d’un manifest amb Pep Riera i, tot seguit, alguns alcaldes de la comarca, entre ells Josep Manel Ximenis, d’Arenys de Munt, Jesús Marín, de Canet de Mar, Andreu Francisco, d’Alella han donat suport al treball de l’Assembla Nacional Catalana. A l'acte també s'han sumat  les batllesses de Sant Pol de Mar i Cabrils i els batlles de Vilassar de Dalt i Arenys de Mar, i el tinent batlle de Calella.

"És l'inici d'un procés perquè l'Assemblea  esdevingui un veritable moviment de mass
es"

En concret, com a municipi d’acollida, Jesús Marín ha valorat de manera molt positiva l’experiència. L’alcalde de Canet de Mar ha dit que no és moment de crispar-se, sinó de treballar conjuntament per un sol objectiu, que és la independència.

Pep Riera, ex-coordinador general del sindicat Unió de Pagesos i impulsor de 'Pagesos per la independència'. Riera ha remarcat que l'Assemblea és un 'moviment unitari que no pretén ocupar l'espai de cap partit polític ni crear-ne cap cap de nou'. L'únic que vol, ha dit, és aconseguir 'a curt termini' crear un estat propi i, sobretot, 'conscienciar la ciutadania i mobilitzar-la' amb aquest propòsit.

Aquesta caravana, ha afegit, és només 'la primera gran manifestació' de moltes més que l'Assemblea portarà a terme. És l'inici, afegeix, d'un procés perquè l'Assemblea  esdevingui un veritable 'moviment de masses'. Erò no volem, ha dit, ser 'la Irlanda independent però arruïnada del segle XX, sinó la Catalunya rica i plena del segle XXI'.

Durant l'acte també s'ha anunciat que la propera cita mobilitzadora al Maresme, serà el proper 25 de febrer, a Mataró, on se celebrarà la 'Festa de la Independència'.

L'ANC ja compta actualment amb 120 assemblees territorials adherides, entre comarcals i locals, i entre 70 i 80 més estan ja en procés de constitució, segons ha confirmat Llimona. La dada és significativa perquè s'apropa a les 241 assemblees que l'ANC aspira a tenir abans de constituir-se formalment en l'Assemblea Nacional Catalana el proper mes de març.

 
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid