Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demanen a l'Ajuntament de Sabadell retirar la bandera espanyola pel 1r aniversari de la consulta

A la consulta sobre la independència del 30M a Sabadell van participar 24.061 persones que representava el 13,87%. 
 
Demà farà un any que es va celebrar la consulta sobre la independència a Sabadell. És per aquest motiu, que la Plataforma per l’Autodeterminació a Sabadell (PAS), entitat que la que va portar a terme, ha organitzat diversos actes per commemrar l'aniversari i també ha demanat la retirada de la bandera espanyola i en el seu lloc posar l'estelada. La CUP de Sabadell s'ha afegit a aquesta petició i ha fet una crida a participar als actes programats.

29/05/2011 18:15 Política

Demà a les 20h, la PAS ha convocat un acte al Casal Pere Quart de Sabadell amb l'objectiu de fer un petit homenatge als voluntaris. L'acte serà conduit per l'escriptor Roc Casagran i hi intervendran diversos membres destacats de la consulta d'ara fa un any.

En l'acte, l'organització també es vol fer ressò de les 'noves vies que el nostre poble disposa per continuar treballant cap a la meta desitjada', fent referència explícita a la Conferència Nacional per l'Estat Propi, que ha de culminar amb la construcció de la futura Assemblea Nacional Catalana.

A més a més, la PAS també ha organitzat una exposició fotogràfica a Òmnium Cultural, al carrer 151, baixos.

D'altra banda, s'han recullit  un any de “piulades” de la PAS (@pasabadell) que ha fet en la xarxa social Twitter. La part principal correspon a la preparació del 30M i al desenvolupament d’aquesta data històrica, però posteriorment la PAS també s'ha informat sobre les pròpies assemblees, ha convocat i organitzat actes propis (Fem llum a la independència, l’autocar al partit Catalunya-Hondures, la 1a jornada de treball…) o aliens (la manifestació del 10J, les concentracions per les sentències contra el català, la Consulta a Terrassa i a Barcelona…).

I és que Twitter també ha estat un canal per difondre la nostra posició del PAS cara als comicis autonòmics i municipals, i per oposar-se al tancament de TV3 al País Valencià. El document l’han completat amb fotografies, altres imatges i alguns textos ressaltats amb requadres.

Aquest document el prologa el ciberactivista Marc Belzunces que ha acceptat molt amablement la petició de la PAS,  el seu text comença:

“Algú es recorda de com era el món abans d’Internet? Els que vivim més o menys cada dia això de la xarxa però que també hem viscut un món sense ella, segurament ho hem oblidat. Internet és llibertat, i hom s’acostuma ràpidament a la llibertat.” En diu: “I quina és una de les primeres coses que ha fet aquesta societat internauta catalana? Parlar de la independència. Ni més ni menys. ”I acaba amb un bon consell: “Quan algú us pregunti inquisitorialment perquè voleu la independència, jo us proposo dues piulades: 1.- Perquè em dóna la gana. 2.- Perquè vull ser feliç. Ningú no n’ha de fer res, del que voleu i penseu.”I és que per molts ciberactivistes a la Xarxa ja tenim un Estat propi, ara es tracta de proclamar-lo i construir-lo en aquest racó de la Mediterrània! 

 

Un any de la consulta per la independència a Sabadell, per la CUP de Sabadell
Davant la realització de diversos actes de commemoració de la consulta per la independència que tingué lloc el 30 de maig de 2010 a Sabadell, des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sabadell volem felicitar la Plataforma per l’Autodeterminació de Sabadell (PAS).


En primer lloc, per mantenir activa l’organització d’actes en motiu d’aquesta efemèride un any després, i en segon lloc, per la ferma voluntat de tirar endavant processos d’autoorganització i participació per assolir la independència dels Països Catalans.
Des de la CUP ens afegim i fem nostra la proposta següent:


- “La Plataforma per l’Autodeterminació a Sabadell, PAS, ha sol·licitat a l’Ajuntament de la ciutat, com a part dels actes commemoratius del primer aniversari de la “Consulta sobre la independència de la nació catalana” a Sabadell, que el proper dia 30 de maig onegi, en ambdues façanes de l’edifici, la senyera estelada i es retiri la bandera espanyola.”


Des de la CUP Sabadell fem una crida a tots els sabadellencs i sabadellenques a participar activament en els actes de la PAS i a organitzar-se per fer de Sabadell la punta de llança del Vallès en la lluita per la independència dels Països Catalans. 


Per saber-ne més:

Segueix els resultat de les consultes

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid