Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La presentació de l'Assemblea Maresme per la Independència omple de gom a gom el Foment Mataroní

Divendres passat, l’Assemblea Maresme per la Independència va presentar-se al Foment Mataroní, que estava ple de gom a gom.

La iniciativa, impulsada des de la plataforma Mataró per la Independència, va comptar amb els convidats Lluís Llach, cantautor i membre vinculat a la proposta, Carles Móra, ex-alcalde d’Arenys de Munt, i Miquel Sellarès, polític català estretament relacionat amb l’Assemblea de Catalunya de fa quaranta anys. Tots ells van coincidir a l’hora d’afirmar que “Catalunya necessita independitzar-se per fugir d’un estat espanyol que oprimeix”.

31/10/2011 20:02 Política
Des que el passat 10-J de 2010, milers de persones sortissin al carrer per reclamar el dret a l’autodeterminació, les plataformes per la independència s’han multiplicat. La constitució d’aquesta assemblea és una mostra de l’auge independentista que està vivint el territori català. En aquest sentit, Lluís Llach va sentenciar que “l’independentisme ja no és un problema de coherència nacional, sinó un problema de supervivència”.
 
Tanmateix, Carles Móra, ex-alcalde d’Arenys de Munt, va alertar que “aquest procés s’ha de portar a terme sense retrets ni crítiques", però que "és vital fugir del malson d’Espanya”. D’altra banda, de tots els parlaments se’n va despendre una idea clara: “cal crear aquesta assemblea”. Segons va dir el cantautor, “serà un organisme que ajudi a recol·locar els partits en un moment d’indefensió política com l’actual”. Una indefensió política, que, d’altra banda, “pateix una espoliació de seixanta milions diaris que se’n van a Espanya i no tornen”, va afirmar Móra.
 
Superar la por
L’actuació de les corals “Veus per la Independència” i “Primavera per la Pau” van culminar un acte en què tots tres experts van reconèixer que, “abans de demanar la independència, cal que superem les pròpies pors, que deixem enrere el nostre passat i que fem pedagogia per caminar cap al futur”.  Un seguit d’aspiracions que, segons Móra, queden resumides en les paraules de Miquel Martí i Pol: “som imparables”.
 
 
{youtube}oM3zsa6uCrQ{/youtube}  
 

Per saber-ne més:

Acte de presentació de l'Assemblea Nacional Catalana a Sant Feliu de Guíxols

Fotografies de l'acte (I i II1.200 persones assisteixen a la presentació d'Osona per la Independència

Presentació de l'assemblea "Osona per a la Independència" a Vic 

 

L'Assemblea Nacional Catalana es presenta a Girona

Destacats membres de la CUP s'impliquen en l'Assemblea Nacional Catalana 

Galeria de fotos de Llibertat.cat

Consens i unitat per impulsar l'Assemblea Nacional Catalana

Lluís Llach dóna suport a la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana

Jaume Soler, exbatlle d'Arbúcies, explica el procés constituent cap a l'ANC en una entrevista

Més d’un centenar de personalitats convoquen una Conferència Nacional per l’Estat Propi

Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència  

 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid