Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
L'Ajuntament de Banyoles rebutja facilitar l'accés a l'habitatge

L'equip de govern, de CiU, desestima una proposta de la CUP per recarregar el 50% de l'IBI als pisos buits

27/02/2012 Drets i Llibertats
L'Ajuntament de Banyoles ha rebutjat aquest dilluns una moció de la CUP per establir un recàrrec del 50% sobre l'IBI als pisos buits. La formació independentista ha titllat de "sorprenent" la negativa de l'equip de govern, de CiU, i l'ha acusat d'ocultar dades i frenar les polítiques d'accés a l'habitatge. Només CiU, que a Banyoles té majoria absoluta, hi ha votat en contra, mentre que la CUP, Junts x Banyoles i ICV hi han votat a favor. La moció s'havia de debatre al ple passat, però es va retirar per negociar-la.

La moció de la CUP demanava la redacció d'un reglament de pisos buits com a via d'aconseguir que els habitatges desocupats surtin al mercat de lloguer, es racionalitzi el preu dels lloguers i per tant es faciliti l'accés a l'habitatge.

El Pla Local d'Habitatge, pendent d'aprovació incial des del passat estiu, determina que al municipi hi ha actualment més d'un miler d'habitatges buits, que representa més d'un 10% del parc d'habitatge de la ciutat. Unes dades que segons la CUP "reforcen que la construcció de 500 noves llars al Sota Monestir és del tot innecessària i que la pèrdua d'aquesta zona agrícola al bell mig de la ciutat per augmentar el parc d’habitatge buit no està justificada".

En aquest sentit, la formació considera que el govern municipal frena l'aprovació del Pla d'Habitatge "per por que la ciutadania s'adoni que cal replantejar la necessitat d’habitatge de nova construcció".

Segons la CUP, la redacció del Pla Local d’Habitatge ha permès constatar que el nombre d’habitatges buits en el municipi sobrepassa el miler d’unitats, de manera que assegura que el fet que existeixin habitatges desocupats que podrien incorporar-se al mercat en règim de lloguer o venda i que són retinguts pels seus propietaris "suposa un fre a l’accés de la població als habitatges potencialment disponibles".

Per aquest motiu, la moció proposava establir un recàrrec del 50% sobre l’impost dels béns immobles (IBI) per a aquells immobles d’ús residencial que es trobessin desocupats amb caràcter permanent. Aquest recàrrec ja es contempla a l'actual Llei reguladora de les Hisendes Locals i està incorporat a les ordenances fiscals d'un gran nombre de ciutats catalanes.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid