Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escanyament
La Generalitat Valenciana deu més de 900 milions a les universitats públiques

El SEPC creu que "l'única via per pressionar la Generalitat a pagar el deute històric és convocar una vaga general"

18/01/2012 Educació
La situació d'escanyament econòmic a què la Generalitat Valenciana exposa les universitats públiques del País Valencià, juntament amb les retallades a la universitat pública i l'augment de taxes, A la Univeristat de València (UV), s'estan a punt de deixar de pagar les nòmines dels treballadors de la universitat i comença a estendre's un malestar entre la comunitat universitària que recau en els estudiants.

Aquest dimecres s'ha celebrat una reunió del Consell de Govern en què s'ha posat de manifest que el deute històric per part de la Generalitat a la universitat és de més de 270 milions d'euros, xifra que s'eleva a 900 milions d'euros a les universitats públiques valencianes en conjunt.

Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la situació econòmica de les universitats públiques valencianes, juntament amb la crisi financera actual i els intents de privatitzar el sector públic "no són més que la punta de l'iceberg del sistema capitalista en què vivim i per això hem de construir un nou sistema en el qual siguem vertaderament lliures".

"Mai s'havia vist una situació com aquesta"

Segons el rector de la UV, Esteban Morcillo, “en 26 anys mai s'havia vist una situació com aquesta, no sols financera, sinó d'incertesa”. Per això, segons el SEPC, les mesures per solucionar la situació han d'ajustar-se a les circumstàncies i, de moment, "l'única via per pressionar la Generalitat a pagar el deute històric és convocar una vaga general d'universitats".

El Consell de Govern del passat novembre va aprovar una retallada de 14 milions d'euros del pressupost de la universitat fruit de l'impagament per part de la Generalitat. Només una persona va votar en contra d'aquesta decisió, i va ser la representant del SEPC al Consell de Govern.

En els Consells de Govern de les cinc universitats valencianes d'aquest dimecres s'ha exposat un document sobre la situació del deute històric que s'havia de debatre als Consells de Govern de les cinc universitats públiques valencianes. El document analitza la situació econòmica nefasta de les universitats públiques valencianes per culpa dels impagaments històrics de la Generalitat i per què, segons els rectors, s'han vist obligats a ajustar el pressupost aprovat inicialment per a l'exercici 2011, retardar els programes d'execució de les inversions, recórrer a diferents instruments de finançament a curt termini i utilitzar la tresoreria generada pels seus recursos propis per suplir la que hauria d'haver aportat la Generalitat Valenciana en compliment de les diferents Lleis de pressupostos anuals.

Demanen el pagament immediat de les mensualitats

Per aquestes raons, es proposen una sèrie d'acords que demanen el pagament immediat de les mensualitats endarrerides i una sèrie de demandes a la Generalitat derivades d'aquesta situació.
Segons el SEPC, l'actitud que ha mantingut l'equip rectoral durant la reunió ha estat "de servilisme cap a la Generalitat". En aquest sentit, considera que davant d'aquesta situació límit, la postura de la Universitat de València i de totes les universitats públiques valencianes "ha de ser més ferma que mai".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid