Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La vaga general del 17-N a la universitat pública s'estén al País Valencià

La vaga general de la universitat pública prevista pel 17 de novembre s'estén també al País Valencià. L'Assemblea Interuniversitària de València, formada per les assemblees dels campus de Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot de la Universitat de València i el campus de Vera de la UPV, ha acordat convocar vaga.

Serà el proper dia 17 coincidint amb el Dia Internacional de l'Estudiant, que en els últims anys ha viscut moltes protestes contra la implantació del pla de Bolonya. Ara però el motiu de la protesta seran les agressions contra l'educació pública.

03/11/2011 10:00 Educació
Al Principat la convocatòria es va acordar el 8 d'octubre en una assemblea general organitzada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) que es va celebrar al mig de la plaça Universitat de Barcelona.
 

Segons l'Assemblea Interuniveristària de València, la convocatòria de vaga general d'estudiants està més que justificada per "l'acceleració del procés privatitzador que estan patint les universitat públiques valencianes". La plataforma denuncia que "mentre els alts càrrecs de les universitats s'han augmentat el sou un 11%, els estudiants aquest curs hem vist perplexes com el preu de les matrícules ha augmentat més d'un 7% respecte les del darrer curs i un 4% per damunt de l'IPC".

Paral·lelament, la Generalitat Valenciana ofega les universitats públiques valencianes amb un deute de 900 milions d'euros que manté amb les universitats públiques valencianes i amb el desviament de capital públic a universitats privades com el CEU i la Catòlica de València. Aquest fet està obligant les universitats públiques a retallar milions d'euros del seu pressupost i a buscar en el capital privat una font d'ingressos alternativa, segons alerta. Tot açò s'afegeix a la reducció de les beques per part dels governs estatal i autonòmic.

Jornades "Compte enrere per la universitat pública"

La vaga del 17-N anirà precedida d'unes jornades de lluita que que tindran lloc del 7 al 17 de novembre sota el títol "Compte enrere per la universitat pública". Amb aquestes jornades, les assemblees d'estudiants pretenen informar a la comunitat educativa sobre l'actual situació de l'ensenyament públic.
 

Les Assemblees d'Estudiants insisteixen que les agressions afecten també el Personal Docent i Investigadors i al Personal d'Administració i Serveis, a qui insten a enfortir lligams amb tota la comunitat educativa per tal de treballar conjuntament en la defensa de la universitat pública i de qualitat.

Per saber-ne més:

El SEPC portarà la vaga general d'Universitats convocada pel 17-N arreu del país

17 de novembre, vaga general de la universitat pública 

Les universitats públiques catalanes decideixen avui caminar cap a la vaga general


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid