Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
17 de novembre, vaga general de la universitat pública

La vaga general de la universitat pública ja té data de convocatòria. Serà el proper 17 de novembre coincidint amb el Dia Internacional de l'Estudiant, que en els últims anys ha viscut moltes protestes contra la implantació del pla de Bolonya. Ara però el motiu de la protesta seran les retallades del Govern a la universitat. 

La convocatòria s'ha consensuat aquest dissabte en una assemblea general organitzada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) que s'ha celebrat al mig de la plaça Universitat de Barcelona.

08/10/2011 20:10 Drets i Llibertats
Les universitats públiques catalanes estan en ple procés de rebel·lió en protesta per la retallada del 16% en el finançament a les universitats, que es mantindrà, denuncien, fins al 2014, fet que segons alerten suposarà "el desballestament de la universitat pública" i "la privatització i elitització de la universitat amb l'excusa de la crisi". En aquest context se situa l'augment del preu de la matrícula i de les taxes universitàries.

En aquest sentit, professors, estudiants, PAS i PDI han celebrt avui una assemblea general per decidir com s'articula la resposta a les retallades. En la trobada s'ha debatut el model d’universitats al servei de la superació de la crisi [“Manifest per una universitat de les majories”], la universitat retallada [“La universitat pública sota atac”] i les maneres de fer-hi front [“Mobilitzacions”].

La PUDUP proposa anar "de la crisi a la resposta" per denunciar que les solucions "dels principis ideològics neoliberals" han conduït la universitat "en un profund procés de transformació" que ha passat dels objectius eficiència, efectivitat o excel·lència als d'inequitat, precarietat i devaluació.
 
"En un moment crític per la nostra societat, el que hauria de ser un eina al servei de la sortida de la crisi econòmica, política, cultural i social, està esdevenint sense més en un espai per augmentar la productivitat al servei del mercat", critica, i alerta que el resultat d’aquest procés és "la reducció de la seva qualitat, l’augment dels preus pels estudiants i l’expulsió del seu principal capital present i futur en termes formatius i de recerca". 

"En comptes de millorar l'estat deplorable de les condicions laborals, el Govern de CiU aplica una destralada financera brutal a les universitats públiques, que empitjorarà encara més la situació de precarietat i expulsarà a gent preparada de l'àmbit de la recerca i la universitat", avisa el manifest La Universitat pública sota atac. Defensem-la!.

Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid