Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Racisme
Un regidor de CiU publica missatges racistes

Llibertat.cat desemmascara el regidor d'Ensenyament i Governació de Guardiola de Berguedà que difon tota mena de comentaris racistes i propers a l'extrema dreta

05/01/2012 Política
Un regidor de CiU a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà reprodueix el discurs del líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, fa burla de les víctimes de violència masclista i de les dones que porten burca. Es tracta de Jordi Carreras Granero, 3r tinent d'alcalde de Guardiola i regidor d'Ensenyament i Governació a més de membre d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC).

Segons ha destapat Llibertat.cat, Carreras, que és assessor d'assegurances en l'àmbit professional, ha publicat diversos comentaris propers a l'extrema dreta a través del seu Twitter @jrdcarreras on mostra la seva total aversió a les cultures que no siguin l'espanyola. En aquest sentit, malgrat ser regidor d'Ensenyament i Governació fa comentaris xenòfobs fins i tot amb les víctimes mortals minoritzant les que eren immigrades. "M'ho sembla a mi o la majoria de víctimes de gènere, de família o com es digui, no són Espanyoles…", va dir en una piulada en castellà el passat 2 de gener amb motiu de la mort d'una dona d'origen ucraïnès a Girona. Un dia després moriria una dona catalana a mans de la seva parella a l'Ametlla de Merola, a Puig-reig, a la mateixa comarca del Berguedà. Tot i que comenta el fet, Carreras no fa cap menció a la piulada del dia anterior.

L'home, que escriu tant en català com en castellà, destaca també pels seus comentaris racistes sobre les dones que porten burca, reproduint falsedats relacionades amb la immigració com ara "Als reis mags els demano un burca per poder anar a l'atur i que m'atenguin ràpid" o "Posa't un burca i torna a passar a veure com va la cosa", responent a una noia que es queixava de la lentitud de tramitar l'atur en línia.

De moment aquests missatges no han passat factura a Carreras, que ostenta des el passat mes de juny les carteres d'Ensenyament i Governació a Guardiola de Berguedà, però sí que ha rebut una lleugera amonestació a Twitter, segons comenta ell mateix amb una nova dosi de burla racista: "M'han deixat de seguir 8 o 9 persones amb un plis. O són jueus o no entiendo... ;)".

Seguidor de Josep Anglada

Però Carreras no només publica comentaris al mes pur estil de Plataforma per Catalunya, sinó que segueix Josep Anglada i difon el seu discurs xenòfob. Aquest dimecres va reproduir una piulada (que avui dijous un cop Llibertat.cat ha fet publica la noticia ja ha esborrat) de Josep Anglada que deia en castellà: "Els disturbis de París ja no són tan llunyans. Una societat multicultural sol ser una societat multiconflictiva". Anglada parlava del recent assassinat d'un jove senegalès al barri del Besòs de Barcelona i a les protestes que s'han generat arran de la seva mort.

I també aquest dimecres va retweetejar un apunt d'Anglada crític amb Convergència i Unió: "CiU pressuposta 19ME en plena crisi per fomentar la multiculturalitat religiosa i atendre els immigrants".

Contra Amaiur i els treballadors públics

No és només un defensor d'Anglada sinó també de Rajoy contra Amaiur, aplaudint que els digués al diputat Iñaki Antigüedad: "Jo a vostè no li dec absolutament res. Ni jo ni la societat espanyola. Som els creditors".

D'altres perles de Carreras són crítiques cap als treballadors públics després d'ajornar-se'ls la paga de desembre: "Sou dels funcionaris: Quina tempesta cobrar la nòmina al mes següent, i els autònoms que cobrem el 10, el 20 o mai??". I segueix: "Queda lleig però si algú ha de posar-hi paciència aquests són els funcionaris".

Criminalització de la pobresa i el moviment dels indignats

Fins i tot va dirigir crítiques als que viuen en una situació de pobresa extrema, tot avalant la retallada a la renda mínima d'inserció: "Mentrestant regalarem PIRMI a infinitat de gent que no s'ho mereix i que l'administració no pot sostenir", va dir en un tweet que ja no es pot visualitzar al Twitter però sí a Facebook. En un altre justifica les retallades: "Sistemes educatiu i sanitari sobredimensionats en una bombolla. Com voleu que no hi hagi retallades?".

Rebuig a la immigració, crítiques als treballadors per no assumir les retallades sense protestar, i en general tot el que sembli venir de l'esquerra: "La veritat és que com a lector Público era una autèntica merda", va dir dimecres en una piulada en castellà.

A més, respecte els activistes que van ocupar un edifici buit al barri d'Hostafrancs de Barcelona per allotjar-hi famílies desnonades, Carreras va difondre la versió policial que sostenia que a dins l'edifici no hi havia cap família ja que en el moment del desallotjament ja havien marxat, i etziba: "Guarrismo puro".

En d'altres missatges, Carreras també es mostra favorable al fet que TV3 no emeti la lliga de campions i contrari a celebrar la Diada de l'11 de Setembre perquè és una derrota.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid