Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència masclista
El 2012 arrenca amb dues dones mortes a mans dels marits

Puig-reig i Navàs condemnen avui els fets en dues concentracions de rebuig

04/01/2012 Gènere
Negre començament d'any nou. El 2012 ha arrencat amb la notícia de dos assassinats masclistes a casa nostra. Diumenge passat, 1 de gener, una dona va aparèixer morta al seu pis del barri de Santa Eugènia de Girona. La policia va trobar dos cossos, el de la dona i el de l'home, que es va suïcidar després d'assassinar Natalya Platukhina, de 53 anys. Tot i que els cadàvers van ser trobats diumenge, sembla ser que Platukhina va morir el 31 de desembre.

El segon cas va tenir lloc ahir dimarts, quan una dona de 54 anys ha estat trobada morta a l'Ametlla de Marola, al municipi de Puig-reig (Berguedà). Tot i que encara no s'ha trobat l'autor de l'assassinat, l'alcalde del municipi, Antoni Clement (CiU), ha explicat en declaracions als mitjans que el marit i presumpte autor del crim es trobava al domicili conjugal, on s'ha produït el crim, quan el germà de la dona hi ha arribat i l'ha trobada morta. L'home ha tancat el germà a dins de la casa i ha fugit.

Minut de silenci


L'Ajuntament de Puig-Reig ha convocat un minut de silenci aquest dimecres a les dotze del migdia per rebutjar els fets davant del consistori. També s'hi ha sumat l'Ajuntament de Navàs, municipi limítrof a Puig-reig. El consistori navassenc ha convocat tots els treballadors municipals i la població en general a una concentració de rebuig a dos quarts d'una del migdia a davant de l'Ajuntament.

Tant el govern de Navàs com el de Puig-reig assistiran a ambdues concentracions per escenificar la condemna dels fets. De fet, aquest dimarts, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, i el regidor de Governació, Joan Fernández, es van personar al lloc dels fets i es van posar a disposició  del consistori veí.

A més, la Policia Local de Navàs es va mobilitzar des del primer avís de l'assassinat i va reforçar els seus efectius per poder participar en la recerca, juntament amb Mossos d'Esquadra. També es va mobilitzar el cap de Protecció Civil de Navàs per col·laborar en la recerca del pressumpte autor de l'assassinat. La Policia navassenca col·labora amb els Mossos d'Esquadra per mirar de trobar el presumpte assassí.

"Sistema patriarcal injust"


En el cas de Girona el minut de silenci es va realitzar aquest dimarts al migdia davant l'ajuntament de Girona per condemnar l'assassinat de Natalya Platukhina a mans del seu marit, Olexander Platukhin. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha explicat que amb aquest acte s'ha volgut condemnar l'assassinat de la dona i expressar el rebuig. A la concentració també hi han assistit els tres regidors de la CUP al consistori. El portaveu del grup municipal, Jordi Navarro, ha manifestat que "una vegada més cal denunciar la violència masclista, derivada directe d'un sistema patriarcal injust que manté encara avui una jerarquització entre homes i dones".

El govern espanyol ho suavitza

Tot i que la violència masclista no cessa, el govern espanyol ha optat per no anomenar-ne violència de gènere. En aquest sentit, la recentment estrenada ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ho redueix a "violència en l'entorn familiar", tal com es pot comprovar des de la mateixa pàgina web del Ministeri.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid