Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos desallotgen l’Habitatge 18-N d’Hostafrancs

Cap a les 19h, es farà una concentració-assemblea davant de l'edifici convocada per nombroses entitats del barri

30/11/2011 Drets i Llibertats
A les 5.15h, una quinzena de furgonetes de la Brigada Mòbil del Mossos d'Esquadra s'han presentat a l'immoble, situat al barri barceloní d’Hostafrancs i l'han desallotjat. L'edifici ocupat per membres del moviment 15-M des de fa dues setmanes i s’hi havien reallotjat cinc famílies que havien estat desnonades.

Segons explica, La Directa, el jutjat d'instrucció 23 de Barcelona havia dictat l'ordre sense escoltar aquestes famílies en situació d'extrema precarietat. El rumor sobre un possible desallotjament va començar a córrer ahir a la tarda i va agafar força quan agents de la policia autonòmica van entrar a l'escola Joan Coromines –ubicada just al davant– per a observar la gent que entrava i sortia de l'immoble ocupat. Un centenar de persones han fet guàrdia durant tota la nit a la vorera i la calçada del carrer Hostafrancs, on hi han plantat 8 tendes d'acampada. A l'interior del bloc de pisos s'hi han tancat una dotzena de persones, després que les criatures que hi residien amb les seves famílies fossin evacuades cap a la mitjanit davant la imminència de l'actuació policial. Tres d'aquestes persones s'han penjat amb cordes d'escalada a la façana dels habitatges per a dificultar l'actuació dels agents.

Els i les resistents han denunciat que els agents els han propinat cops i patades, retorçat els braços i estirat dels cabells mentre les arrossegaven lluny de la porta de l'edifici, on s'hi van parapetar agafades dels braços i cridant contra el desallotjament. L'operació s'ha perllongat durant més de tres hores. Un grup d'antiavalots ha reventat la porta a cops de mall, i un cop dins, un subgrup especialitzat en escalada s'ha despenjat per la façana i ha fet fora les persones que encara resistien. Aquesta última actuació ha estat fortament escridassada per la gent que s'anava concentrant al carrer, ja que comportava un perill real per a la integritat de les veïnes resistents. Segons ha informat el gabinet de premsa dels mossos d'esquadra, cinc d'aquestes persones han estat imputades per resistència a l'autoritat.

Com a protesta pel desallotjament, a l'entorn de l'edifici s'han produit talls de circulació que han provocat problemes a la Bordeta, la plaça Espanya i la Gran Via. Les protestes continuen també a través de la xarxa, dota les etiquetes de #totesambH18n i #Habitatge18N.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid