Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant Mallorca contesta als "atacs" de Bauzà contra la llengua a IB3

Endavant (OSAN) Mallorca rebutja, a través d'un comunicat,  les darreres declaracions efectuades pel senyor Jose Ramón Bauzà en referència al model lingüístic que seguiran la ràdio i televisió publiques de les illes (IB3). Considera que "és un nou atac frontal a la nostra llengua, el català"
 
Per a la formació independentista, "després d’anunciar el tanament per motius estrictament polítics de RTVM i quedar impune, el Govern del PP decideix ara que la televisió autonòmica ha de reservar espais per emetre només en castellà. L'estratègia del Partit Popular a les Illes i del seu president en particular, passa per introduir un model lingüístic falsament bilingüe a l'Administració Pública, a l'educació i ara també als mitjans de comunicació".

26/09/2011 02:05 Llengua

Endavant considera que "són aquests els tres pilars imprescindibles perquè es doni una situació de normalització d'una llengua en un territori, i per això són l'objectiu a dinamitar per part de l'ultradreta espanyolista des que va accedir al poder, les passades eleccions. Seguint la línia del PP valencià d'imposicions i agressions contínues a la llengua i a la cultura pròpies, Bauzà vol fer créixer un sentiment anti-catalanista que no ens és propi a les illes, ans al contrari: som mallorquins i mallorquines i la llengua que parlam és el català".

I és que segons la formació independentista, la unitat de la llengua és tan indiscutible com ho és el fet que la llengua vehicular a les nostres escoles, administracions, ràdios i televisions no ha de ser una llengua que no sigui la nostra. Defensam per tant el dret a viure, estudiar i treballar en català a les nostres illes. 

Tot i axí, Per a Endavant "la lluita és al carrer i encoratjam al conjunt de la societat, a la comunitat educativa i als professionals de la informació a dir un rotund 'No' a les polítiques antidemocràtiques i espanyolistes del senyor Bauzá. Perquè davant dels intents de reduir-la a un reducte folklòric, davant les imposicions, la nostra aposta és clara: Ni un pas enrere en la defensa de la nostra llengua: A Mallorca en català!"

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid