Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Multitudinària manifestació a Palma contra les retallades de Bauzá

La marxa ha resultat un èxit i mentre la capçalera de la mateixa arribava al final del Born, la cua encara era a la Rambla i ha comptat amb el suport de 51 associacions, sindicats i partits polítics d’esquerres. Cal remarcar que Endavant (OSAN) no ha donat suport a la mobilització, ja que compta amb la participació de CCOO i UGT 

Més de 10.000 persones, segons els organitzadors -més de tres mil, la majoria de mitjans de comunicació-  s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Palma sota el lema "Prou de retallades als drets de la ciutadania". La manifestació convocada pel Consell de la Societat Civil de Mallorca, un organisme creat per 36 entitats ciutadanes. La periodista Marisa Goñi ha llegit el manifest  al el passeig del Born absolutament ple de gent.

12/11/2011 23:32 Drets i Llibertats

El portaveu del Consell de la Societat Civil, Jaume Mateu, ha subratllat que la manifestació és una resposta a les retallades soferts per “les entitats que treballen per la cohesió social”, que suposen una minva en drets socials bàsics com l’educació, la sanitat i la cultura d’accés universal i gratuït.

El Consell de la Societat Civil considera la manifestació  només és un punt de partida, que tendrà continuïtat amb altres activitats i amb la creació de comissions de treball en diferents àmbits.

En la seva presentació, el  Consell  van explicar que diverses entitats s’havien unit per fer front comú a les retallades, davant els atacs de les institucions públiques de les Illes Balears als drets socials de la ciutadania i davant els intents d’ofegament del teixit associatiu que treballa per a garantir-los.

Comunicat d'Endavant 

Endavant-OSAN Mallorca no dona suport a la manifestació del proper 12 de novembre

Des d’Endavant volem exposar els motius pels que hem decidit no participar a la manifestació contra les retallades del proper dissabte dia 12 de novembre, així com explicar perquè a hores d’ara hem decidit no formar part del Consell Social de la Societat Civil.

-En primer lloc, volem deixar clar que la nostra organització està totalment a favor de la creació d’una institució que agrupi al teixit associatiu de Mallorca, i és per això que vàrem assistir a les reunions inicials del Consell de la Societat Civil.

- Tot i això, la nostra organització no vol formar part d’una manifestació contra les retallades que accepta la participació de CCOO i UGT, ja que ambdós sindicats són còmplices d'aquestes retallades que estan patint les classes populars i els serveis públics.

- Així mateix, defensam que la data escollida per convocar la manifestació, el 12 de novembre, esdevindrà un acte electoralista. És aquest el motiu pel que no hi donam suport. No permetrem que es tornin a utilitzar mai més els moviments socials, sindicats i altres entitats illenques com a eina de propaganda partidista. La pressa mostrada per alguns sectors en convocar una manifestació de forma tan precipitada i poc reflexionada ens fa pensar que no hi ha voluntat de seguir treballant de forma continuada en un projecte a mig o llarg termini.

Des del nostre punt de vista, la resposta a la crisi ha de ser clarament anticapitalista, per la qual cosa ha de tenir un llarg recorregut. Pensam que si la finalitat última de la creació d'aquesta plataforma és formar un òrgan conjuntural que vol fer front a unes mesures concretes però no a l'estructura, el sistema econòmic capitalista actual, llavors no comptarà
amb la nostra col·laboració.

- Finalment, volem remarcar que Endavant seguirà lluitant contra totes les retallades socials que es realitzin a Mallorca. I ho continuarem fent dins el marc d'un projecte de base i continuat que s'enfronti i s'oposi de forma directe el sistema capitalista més enllà del calendari electoral. És per això que seguirem enfortint la creació d'estructures permanents que donin resposta a les continuades retallades que van fent els diferents governs de l'Estat espanyol.


Endavant (OSAN)

 

Per saber-ne més:

Més de 36 entitats creen el Consell de la Societat Civil de Mallorca 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid