Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades sanitàries
Impulsen una iniciativa penal popular contra Boi Ruiz

Dempeus per la Sanitat Pública ha decidit tirar endavant accions de denúncia contra els responsables de les retallades sanitàries

24/01/2012 Salut
Dempeus per la Sanitat Pública ha decidit tirar endavant accions de denúncia contra els responsables de les retallades sanitàries. Ho va decidir en una assemblea que va tenir lloc el passat 19 de gener i on hi van assistir una seixantena de persones, la majoria representants de diverses entitats i organitzacions.

A l'assemblea es va acordar tirar endavant la Iniciativa Penal Popular (IPP) secundada per una llarga llista d'entitats de tot Catalunya però encapçalda per Dempeus. Properament, Dempeus farà públic un decàleg que expliqui el perquè de la IPP. A banda, s'està treballant en la preparació d'un gran acte públic que tindrà lloc el proper 10 de març i que servirà per fer visible l'acció i fer una crida per la recollida de suports i signatures de tota la ciutadania.

Dempeus explica que "hem passat a la reacció, la defensa mitjançant l'ofensiva. Sense eufemismes: en direm retallades, agressions, negació de drets, actes delictius i parlarem de corrupció, malfactors, prevaricadors, desgoverns". "Reafirmem la decisió que es compleixin les lleis i farem del dret a la justícia un dret real i explícit i un instrument per garantir tots els altres drets", manifesta, alhora que avisa que exigirà "responsabilitats als irresponsables, aprofundirem en la denúncia d'haver traspassat la línia roja de la legalitat i per descomptat de l'ètica i la impunitat".
 
"No ens resignem ni ens rendim, ens rebel·lem i ens plantem drets i dempeus", exclama, i es fa seva una sentència de l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo que diu "Aquest és un acte de cultura cívica contra la corrupció". Precisament la iniciativa penal ha sorgit de la idea d'un article de Jiménez Villarejo va publicar a El País on sostenia que "l'atac a la salut" estava "al llindar del delicte". Ara, Villarejo és l'assessor legal de la IPP.
 
"Cop d'estat sanitari"
 
El desembre passat, la plataforma ciutadana UnitspelCAP ja va anunciar que conjuntament amb altres col·lectius volien emprendre accions legals per portar als jutjats el Govern català per "la injustícia i la presumpta il·legalitat de les retallades". Afirmaven que durant els mesos de mobilitzacions havien pogut conèixer "fets, dades, situacions i casos realment esfereïdors", de manera que "qui els hagi provocat, defensat o encobert ha de retre comptes davant la justícia".
 
En aquesta línia, remarcava "la poca vergonya demostrada, la manca de respecte a la democràcia exercida pel Govern de la Generalitat, el cop d’estat sanitari que estan portant a terme les autoritats obliga als ciutadans a rebel·lar-se i plantar cara".
 
"Fase ferotge de la lluita de classes"

Per Àngels Martinez, presidenta de Dempeus, "la situació que patim és expressió d’una fase ferotge de la lluita de classes en la que es combina la pèrdua de drets laborals i de ciutadania amb les polítiques neoliberals contra el 99% de la població, i una corrupció ferotge". En aquest sentit, considera que "la teorització del que son autèntics crims econòmics hauria de passar a les agendes de les mobilitzacions i les denúncies".
 
La gestació de la iniciativa penal popular ha aglutinat multitud d'entitats i organitzacions que lluiten per la sanitat pública, i en aquest sentit constaten que ha esdevingut una plataforma democràtica i plural. En aquest sentit, destaca la participació del moviment 15M, la FAVB o la CONFAVB, i organitzacions sindicals, "lluitadors i lluitadores que estan en primera línia fent front al que es considera que va molt enllà de les retallades  i representa un autèntic retrocés en les condicions de vida i treball de la immensa majoria de la població".
 
Així mateix, destaquen avenços com l'aconseguit per la CUP amb la dimissió del director general d'Innova Josep Prat i Domènech, tot i que "parcial i del tot insuficient" en no dimitir de la gerència de l'ICS.
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid