Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
"UnitspelCap" i diversos col·lectius impulsaran una Iniciativa Penal Popular contra el Govern

L'objectiu és portar als Tribunals el titular del Departament de Salut, Boi Ruiz, el president de la Generalitat Artur Mas i fins i tot, els delegalts territorials de la conselleria de Salut, en el cas de Girona, a Josep Trias.

13/12/2011 Drets i Llibertats
Després de més de tres mesos d'ocupació dels centres d'atenció primària (CAP) de la Selva interior, la plataforma ciutadana UnitspelCAP ha fet balanç de les accions festes fins ara contra les retallades en Salut per part de la Generalitat i ha anunciat que conjuntament amb altres col·lectius volen emprendre accions legals per portar als jutjats el Govern català per "la injustícia i la presumpta il·legalitat de les retallades".

Durant aquests mesos han pogut conèixer fets, dades, situacions i casos realment esfereïdors, i considera que "qui els hagi provocat, defensat o encobert ha de retre comptes davant la justícia"

La plataforma considera que si són retallades per manca de diners, "és clar que hi ha altres llocs on es pot minvar despesa o tenir més ingressos (frau fiscal, espoli fiscal, rendes altes i impostos, despeses no vitals, …)."  I es presgunta, "I que no és un canvi de model, amb les accions i informacions a l’abast, sembla que ara tampoc no s’ho empassa ningú, oi?"

En aquesta línia, remarca "la poca vergonya demostrada, la manca de respecte a la democràcia exercida pel Govern de la Generalitat, el cop d’Estat Sanitari que estan portant a terme les autoritats obliga als ciutadans a rebel•lar-se i plantar cara"

És per això que la plataforma considera que no pot permetre que aquests fets d’un govern que menysprea les necessitats poble que governa. Aleshores després de més de tres mesos d'ocupació anuncia que continuarà la lluita amb l'objectiu de multiplicar les protestes ciutadanes. Així durant els proper dies anunciaran diverses mobilitzacions massives, pacífiques i contundents arreu de Catalunya.

També continuaran denunciat "les constants mentides manipulacions governamentals que dia rere dia es difonen en un clar abús mediàtic del Govern. Una defensa que es farà carrer a carrer, bloc a bloc, a la xarxa, a les bústies dels pobles, a les tertúlies i arreu del país. No permetrem que triomfi l’engany i els abusos de poder"

En aquesta lluita, no volen defallir ni un moment. Així que els "Tallscontraretallades" es mantenen  per fer accions conjuntes, d'aquesta menera considera que "el Govern ni podrà seguir mentint, ni podrà mantenir la seva indiferència a les raons, mobilitzacions i preocupacions. Informació i unió arreu del país: Que es vegin bé les raons, responsabilitas i respostes!".

Més de tres mesos de lluita
En aquests mesos, la plataforma assenyala que  "s’ha fet més clar que és necessari el què estem defensant: un model de gestió dels serveis públics que volen eliminar, encara que el Govern afirmi que no privatitza. Cal considerar provat que el Govern va decidir conscientment canviar el model sanitari, encara que afirmi el contrari. S’ha anat veient clar que les retallades en sanitat serveixen posen la gents i alguns drets bàsics al servei de l’economia i dels interessos privats, i que no s’està governant pel bé comú".

Apunta al seu web que la plataforma ha aconseguit que els CAP tancats es converteixin en un nucli de lluita i organització ciutadana, "en un lloc on trobar-nos, comunicar-nos als pobles, i entre els pobles i ciutats. La ocupació dels CAP també ha estat, entre altres coses, una manera de deixar clar al Govern que no els n’oblidaríem…. despistadets amb el que sigui".

UnitspelCap també remarca que ha aconseguit que milers de persones s’impliquessin en una lluita que uneix gent de tota condició.

I el que considera la plataforma molt important,  "gràcies a la constant lluita, a la pressió ciutadana i al suport d’alguns grups parlamentaris hem pogut aconseguir dades que demostren que tant Artur Mas, com Boi Ruiz com Josep Trias menteixen. Posarem un exemple que hauria de fer dimitir el Govern en ple".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid