Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un miler de persones es manifesta a Sabadell en contra de les retallades sanitàries

Prop d'un miler de persones del Vallès Occidental es van manifestar aquest dimarts pels carrers de Sabadell en contra de les retallades sanitàries en una manifestació que ha acabat a l'Hospital Parc Taulí, el més important del Vallès Occidental.

la Coordinadora per la Sanitat Pública denuncia que no es renoven eventuals, no es cobreixen vacants, es concentren serveis, es tanquen urgències i es redueixen proves diagnòstiques i programes de prevenció.

06/07/2011 08:11 Drets i Llibertats

Davant d'aquest fet alerten que augmenten les llistes d'espera i es retarden els diagnòstics amb el perill que això representa per la salut dels ciutadans.

És per això que centenars d'usuaris i professionals de la sanitat van marxarper Sabadell per denunciar la saturació que pateix l'Hospital Parc Taulí, que és el centre de referència dels municipis de la zona sud de la comarca. La plantilla espera poder arribar a un acord amb la direcció del centre per evitar que 120 professionals perdin la seva feina i que s'apliqui l'ERO temporal que han anunciat els responsables de l'hospital i que afectaria la totalitat de la plantilla, uns 3.000 empleats.

crida.compromispercerdanyola.catLa Coordinadora avisa que les retallades, en el cas del Parc Taulí, es traduiran en 1.800 intervencions quirúrgiques anuales menys; el tancament d'uns 200 llits d'hospitalització; la disminució del pressupost de farmàci; el col·lapse insostenible als serveis d'urgències, i la paral·lització sine die de la construcció de l'Hospital Ernest Lluch.
 
Tot això mentre es proposa suprimir l'impost de successions

Al seu torn, denuncia que mentre es retalla en sanitat, CIU suprimeix l'impost de sucessions a les grans fortunes, proposa desgravar de la renda les quotes de mútues així com canvis legislatius que permeteixin que es puguin utilizar els centres públics per a donar assistència sanitària privada. Però el més greu, avisa, és que "sembla que pretenen vendre els hospitals de Vall d'Hebron, Bellvitge, Can Ruti, i els de Girona, Vilanova, Viladecans i Tortosa i continuar ocupant-los amb un lloguer".

El Moviment Popular de Sabadell (MPS) ha secundar la manifestació contra les retallades a la sanitat pública i es fa seves les reivindicacions d'usuàries i treballadores de la sanitat pública "contra la intruducció de criteris de mercat als centres sanitaris i contra les retallades en aquest sector". Al seu torn, crida a la mobilització popular per acabar amb aquest tipus de mesures impulsades pel govern estatal i de la Generalitat. Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid