Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els municipis exclosos de la Constitució es reuneixen per pactar una estratègia comuna

Una vintena dels cap a 70 municipis que s'han declarat "moralment exclosos" de la Constitució espanyola es reuniran aquest diumenge, dia 5 de setembre, al monestir de Sant Pere de Rodes, a l'Alt Empordà, per mirar d'enfilar un projecte comú cap a la independència.

Des de l'àmbit municipal i de forma unitària, alcaldes i regidors es trobaran per impulsar el procés perquè la nació catalana pugui exercir el dret a l'autodeterminació. De moment ja han confirmat l'assistència a l'acte representants de vint municipis de tot Catalunya, entre els quals n'hi haurà també de la CUP.

31/08/2010 15:17 Política

Dos mesos després que El Port de la Selva comencés la iniciativa de declarar-se moralment exclòs de la carta magna espanyola, ja són una setantena de municipis els que han seguit les mateixes passes.

El passat 5 de juliol, l'Ajuntament del Port de la Selva va prendre l'acord de declarar-se, per unanimitat, moralment exclòs de la Constitució espanyola després de la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut de Catalunya. Des de llavors, seixanta-vuit municipis s'han adherit a aquesta iniciativa. Entre aquests destaquen Vic, Vilafranca del Penedès, Mollerussa, Ripoll i Banyoles.

Alguns dels municipis que ja han confirmat l'assistència diumenge al monestir de Sant Pere de Rodes són Vic, Sant Pere de Torelló, Calders, Santpedor, el Brull, Tagamanent, Arenys de Munt, Argentona, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Lladó, la Selva de Mar, Crespià, Manlleu, Lliçà d'Amunt, Llambilles o Sant Gregori.

Per saber-ne més:

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

La CUP torna a la comarca del Pla de l'Estany 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid