Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
"Joves de Mallorca per la Llengua" s'oposa al nou projecte de llei del Partit Popular

L’entitat juvenil mobilitzarà el jovent si no es rectifica en les decisions preses

30/12/2011 Llengua
La nova idea del govern de José Ramón Bauzá suposa, per una banda, castellanitzar la toponímia mallorquina i, per l’altra, denigrar la nostra llengua al nivell ínfim de “mèrit” per accedir a l’administració pública. Joves de Mallorca per la llengua assenyala en un comunicat que no pot quedar impassible davant d’aquest fet i en demana la ràpida i urgent rectificació.

L'entitat recorda al President de les Illes Balears quina terra és la que governa. "Castellanitzar els noms dels nostres carrers i pobles és esbucar la nostra història i voler dissoldre el nostre llegat cultural. Fins i tot, ja han sortit veus crítiques dins el mateix Partit Popular advertint de l’absurd d’aquesta proposta" puntualitzen

Joves de Mallorca per la Llengua s’afegeix a les tantes veus que ja han demanat la rectificació. Per altra banda, passa el mateix amb l’administració pública. "Com és possible que el fet de conèixer la nostra llengua pròpia sigui ara un simple mèrit?" es pregunta l'entitat.

Per a Joves de Mallorca per la LLengua, "tampoc té cap ni peus tenint en compte que la llengua de Mallorca és el català, per tant, qualsevol persona que hagi d’ocupar un càrrec a l’administració té el deure de conèixer la llengua de la illa per la qual treballa i així, poder atendre degudament els ciutadans"

En la nota, Joves de Mallorca per la Llengua remarca que "s’afegeix una vegada més a les veus crítiques i demana al govern del PP que rectifiqui urgentment. La nostra entitat adverteix, així mateix, que en el cas que aquestes mesures es duguin a terme, mobilitzarà el jovent per defensar la Mallorca que volem: una illa que defensi les seves arrels culturals i que s’expressi en la llengua pròpia"
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid