Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El PP vol convertir Maó en "Mahón"

L'Ajuntament de Maó, governat pel PP, celebrarà una consulta popular per canviar el topònim de la ciutat. Entre les opcions però, no hi haurà la del nom original, Maó, de manera que els espanyolistes volen que es passi a dir Mahón o Mahó.

Encara que la consulta no es materialitzarà fins l'any que ve, segons afirma el diari Última Hora, el consistori maonès ja ha descartat per complet que el municipi dugui només el seu nom propi, l'única forma legal segons la Llei de Normalització Lingüística de Balears que va ser aprovada, entre altres, pel Partit Popular. Aquest fet ha desfermat una autèntica protesta a la xarxa amb l'etiqueta #ésmaó, que ja acumula més de 1.500 piulades.

26/10/2011 09:17 Llengua
esmaoSegons l'alcaldessa, Agueda Reynés, "la idea és recuperar sempre i en tot cas Mahón". De la seva banda, l'entitat espanyolista Iniciativa Cívica Mahonesa (ICM) proposa l'opció Mahón-Mahó, mentre que l'alcaldessa preferiria Mahón-Maó, incloent-hi el topònim en espanyol, fet que obligaria a plantejar al Govern una modificació d'una Llei de Normalització Lingüística que l'executiu de José Ramon Bauzá té en el seu punt de mira des que va accedir al poder.
 
Tal com diu Última Hora, "els partidaris de mantenir el topònim actual, Maó, no hauran ni de sortir al carrer el dia de la consulta, ja que la seva opció no prendrà ni la línia de sortida".
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid