Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
31-D
Una setmana farcida d'actes per commemorar la Diada Nacional de Mallorca

Dijous passat, el SEPC celebrava els 20 anys de l'independentisme a la Universitat de les Illes Balears a Can Alcover amb el retrobament de totes aquelles persones que van formar o que formen part del projecte al si del moviment estudiantil

28/12/2011 Política
Ahir, Maulets va explicar el procés de confluencia de les organitzacions juvenils CAJEI-Maulets i es va presentar la campanya "Orgull juvenil".

Avui hi ha previst:

- A les 17.00 hores, al Teatre Sa Societat de Calvià, hi haurà un taller per a infants. Posteriorment, a les 19.30 hores, hi haurà la conferència “La divertida història dels escuts de terme”, a càrrec de l’escriptor Pere Morey. Acte seguit, els xeremiers hi tocaran La Balanguera. Per acabar, hi haurà un brindis amb el cava de l’OCB i amb torró i coca dolça, i una paradeta de venda de cava de l’OCB i de llibres de l’Editorial Moll. L’organització de l’activitat és de l’OCB de Calvià.

- A les 19.30 hores, al pont de la Creu de Biniaraix, a Sóller, començarà la primera Marxa de Torxes pel dret a decidir, que arribarà fins a l’Ajuntament, on es farà la lectura d’un manifest reivindicatiu. A les 21.00 hores, hi haurà un sopar popular (a 5 euros) i un concert de Taverners a Can Dulce. L’organització de l’activitat és de la Comissió 31 de Desembre de Sóller.

- A les 20.00 hores, a la plaça de Santa Maria la Major, a Inca, es farà la celebració de la Festa de l’Estendard, amb la sortida de la processó amb la senyera, acompanyada pels xeremiers. Davant l’Ajuntamet, hi haurà un pregó, a càrrec de l’escriptor Melcior Comas, i un discurs de Jaume Mateu i de les autoritats. L’organització de l’activitat és de l’OCB d’Inca.

- A les 20.00 hores, a la biblioteca pública de Sant Llorenç, hi haurà la conferència: “L’obra de Jaume II”, a càrrec de l’historiador Gabriel Ensenyat. L’organització de l’acte és de l’OCB de Sant Llorenç.
 
- A les 20.30 hores, a Sa Rectoria, a Vilafranca, es farà la presentació del llibre “Espanya no té remei”, de Pere Sampol. L’organització és de l’OCB de Vilafranca.
 
- A les 21.00 hores, al Teatre de Petra, hi haurà una nova edició de l’Assemblea per la Llengua. També es farà la interpretació de La Balanguera a càrrec dels Xeremiers de Petra. En acabar, hi haurà una espipellada i un brindis amb cava de l’OCB. L’organització és de l’OCB de Petra.
 

Dijous, 29 de desembre

Palma

- Maulets Mallorca convoca una manifestació sota el lema "El Jovent Mallorca sortim al carrer: plantem cara a la crisi!"

- Endavant-OSAN Mallorca organitzarà la Gala Popular amb acte polític inclòs a Can Alcover.
  intervencions de diferents moviments socials de Mallorca i parlament per part d'Endavant.
  Concert a càrrec de Tomeu Quetgles.


- L'Obra Cultural Balear farà un acte al Teatre Prinicpal de Palma

Sa Pobla

- 11h. Penjada de l'estendard al campanar
- 12h. Activitat infantil: la història de les quatre barres. Pç. Alexandre Ballester
- 12.30h. Taller de pintura: pinta la bandera poblera. Pç. Alexandre Ballester
- 13.30h. Dinar popular. Pç A.Ballester
- 20.00h Xerrada 'la repressió a Mallorca en el segle XXI. A càrrec de David Pujol i Guillem Colom. Can Verdal
- 21.30 Sopar popular. Sa Congregació.
- 22h. Concert de Glosa Musicada (Germans Martorell + Mateu 'Xurí'). Sa Congregació.

Organitza: Associació de joves Pinyol Vermell


Montuïri

- A les 20.00 hores, als baixos de l’Ajuntament, es farà la presentació del llibre “Jaume II de Mallorca. Rei de les Balears i Pitiüses, comte català del Nord”, de l’historiador David Garrido. També hi haurà una paradeta de llibres de l’Editorial Moll. L’organització de l’activitat és de l’OCB de Montuïri.

Manacor

- A les 20.00 h, al local de l’OCB, hi haurà un comiat de l’any 2011 i un brindis amb cava de l’Obra Cultural Balear per a l’entrada a l’any 2012. L’organització de l’activitat és de l’OCB de Manacor.



Divendres, 30 de desembre


Palma

- La Plataforma 31D, que engloba l'EIM i partits polítics o associacions com el PSM, ERC, Solidaritat i el Lobby per la Independència, coordinarà la manifestació.

“Construïm la Unitat Popular. Independència i Socialisme” és el lema que ha escollit enguany l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), que engloba Endavant-OSAN, Maulets, SEPC i el col·lectiu jove de sa Pobla Pinyol Vermell.

Manifestos
Així mateix, donen el nostre suport als quatre encausats pels incidents ocorreguts durant la manifestació del 30 de desembre de 2010. Podeu llegir-lo aquí.

Maulets i CAJEI: Manifest Juvenil de l'Esquerra Independentista per a la Diada Nacional de Mallorca, 31 de desembre

- Manifest de l'Esquerra Independentista de Mallorca per a la diada 2011
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid