Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Banyoles perseguirà el residu zero

Banyoles ha fet un pas més per avançar cap al residu zero. Així, el consistori va aprovar una moció de Limnos que havia presentat la CUP per avançar cap a la consolidació del SDDR. El consistori es compromet a desplegar polítiques encaminades a reduir els residus, a recuperar el màxim de residus d’envasos i a sensibilitzar la població i els comerciants.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es va comprometre a demanar el canvi de model de gestió dels envasos a través del desplegament dels sistemes de dipòsit, devolució i retorn d’envasos (SDDR).

27/07/2011 14:13 Territori
Així mateix, va aprovar a demanar al Govern que proposi l’aplicació del criteri de “responsabilitat ampliada del productor” i s'adoptin propostes per reduir els residus d'envasos, fomentar la reutilització i adoptar els SDDR com a sistema general de gestió dels residus d'envasos. Per contra, el ple es va negar a penjar l’estelada per la Diada de l’11 de setembre amb els vots en contra de l’equip de govern.
 
A través d’aquest acord, l’Ajuntament pren el compromís de dur a terme accions per reduir les bosses de plàstic, adherir-se al Dia Internacional Lliure de Bosses -el 3 de juliol- i donar suport a les actuacions encaminades a regular de forma efectiva la distribució de les bosses de plàstic.

Així mateix, s’adhereix a la Xarxa catalana Retorna per facilitar el canvi de normativa i de model de gestió d'envasos i es compromet a difondre els beneficis ambientals i econòmics dels SDDR entre el sector comercial, la ciutadania i els mitjans de comunicació.

La CUP celebra aquesta victòria de Limnos i s'ofereix a les entitats de Banyoles per poder participar als plens de l'Ajuntament.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid