Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La llista no oficial dels socialistes guanya les eleccions a Catalunya Nord amb el 30% dels vots

L'abstenció s'ha situat a l'entorn del 47%, una de les més baixes dels darrers anys 
La UMP de Sarkosy ha quedat en segon lloc amb el 22,87% i en tercer lloc el Front Nacional amb el 13,64%. En quart lloc ha estat la llista d'Eupopa Ecologia que ha assolit el 9,56%, a continuació el Front d'Esquerres amb un 8,77%  i la llista oficial del Partit Socialista Francès amb el 7,02%.

14/03/2010 22:47 Política

A Catalunya Nord, la llista no oficial del Partit Socialista (PSF), l'anomenada llista Frêche està encapçalada pel president del Consell General, Christian Bourquin. La direcció del PSF l'havia suspès de militància, juntament amb els altres socialistes que han donat suport a la llista de Frêche, per les discrepàncies amb el president sortint, que ja fou expulsat del partit per les seves declaracions racistes.

En canvi la llista oficial del PSF on es presentava Jordi Vera ha obtingut uns resultats molt minsos el 7,02% dels sufragis.

La UMP on es presenta Virginie Barre d'Unitat Catalana ha obtingut el 22,87%.

Per la seva banda, Europa Ecologia que va tenir un gran èxit estatal a les eleccions europees, s'ha presentat amb una llista que té presència catalana, la de Pere Manzanares, director de Ràdio Arrels i que entra per primera volta en la política i ho fa com a independent. Esquerra dóna suport a aquesta candidatura, i també presenta un nom: Alícia Ey Nomdedéu, en vuitena posició a la llista nord-catalana.

La sorpresa l'ha donat el Front Nacional que s'ha situat un altre cop com a tercera força amb el 13,64%

En el conjunt de l'estat francès, el partit del president Nicolas Sarkozy hauria estat derrotat pels socialistes a la primera ronda de les eleccions regionals franceses. El Partit Socialista Francès, que espera que una victòria impulsi la figura de la seva líder, Martine Aubry, de cara a les presidencials del 2012, ja domina a la majoria de les regions del país. L'abstenció s'hauria situat en el 52%, la taxa més baixa en uns comicis regionals, que celebraran la segona ronda el 21 de març.

Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
El director de Ràdio Arrels es presenta a les eleccions regionals amb "Europe Ecologie"  Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid