Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Esquerra Independentista al Parlament...

Per Dani Helbig, ex-regidor de Cedanyola del Vallès per PAS

A la darrera assemblea nacional, les CUP van decidir no presentar candidatura al Parlament. Aquesta decisió no era només d’ordre intern, no afectava només a militants, ni era de consum propi. Era un pas que afectava al conjunt de l’Esquerra Independentista.

Aquells i aquelles que no militem en una CUP, ja sigui perquè no està constituïda al nostre poble, ja sigui perquè és impossible presentar-la i que estem treballant en altres àmbits de lluita ( casals, plataformes ecologistes,  lluita pel territori, coordinadores antifeixistes i un llarg etc ) esperàvem tenir veu i vot al Parlament de la CAC. Que d’una vegada per totes i després de molts anys unes idees que són presents al carrer poguessin fer-se sentir en aquella institució.

 

 

04/07/2009 18:03 Opinió

L’Esquerra Independentista és activa, arreu del país es succeeixen les activitats i les nostres lluites són l’expressió d’un poble amb il·lusió que es mereix ser una opció vàlida i una alternativa  de vot, més enllà del marc municipal.

 Hi ha persones que no en tenim prou amb la lluita municipalista. Aquest poble actiu ha d’anar més enllà, i si les CUP decideixen treballar només en l’àmbit local i tampoc asseguren poder presentar-se a les següents eleccions al Parlament, el pas l’haurem de fer tots i totes aquelles persones que creiem que les idees de l’esquerra independentista han d’anar més enllà i constituir-se com una alternativa real als partits de l’arc parlamentari actual.

Nosaltres gaudim d’una major legitimitat que qualsevol dels partits presents al Parlament, ja que la nostra força rau en la lluita diària al  carrer.

No es tracta de criticar la decisió de la CUP, que és lícita  i es pot entendre. No es tracta de crear o buscar divisions, que d’això ja en sabem prou.

Es tracta que les CUP sembla que estiguin limitades a l’àmbit municipal. I es tracta del fet que hem ser nosaltres, els partidaris en aquesta ocasió que la CUP es presentés a la contesa electoral de les properes eleccions autonòmiques, els que organitzar-nos precisament per preparar aquest canvi. Només si estem organitzats podrem portar a terme allò que tantes persones de l’Esquerra Independentista esperen: que la CUP esdevingui un referent unitari d’aquest moviment, present a les lluites populars, al carrer, als debats públics i a la lluita institucional.


Per això m’afegeixo a la crida a organitzar la il·lusió i el treball del conjunt de l’esquerra independentista per arribar a fer sentir la nostra veu. Som molts els que no ens quedarem de braços plegats al llarg de quatre anys més. El moment ha d’arribar, i és ara. No ens ha de fer por el fracàs, ja que el fracàs rau potser en el fet de no encarar aquest combat polític.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid