Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exposició de Paco Alberola a Benifairó: "Quan el mal ve d'Almansa..."

27.04.07 Aquest vespre s'inaugura una de les últimes exposicions de Paco Alberola a Benifairó de la Valldigna amb motiu de la Diada del 25 d'Abril. La mostra osicions Municipal, situada al costat del "LLavador" de Benifairó de la Valldigna, i romandrà oberta fins el proper 6 de maig. L'exposició esta centrada en el monumental i espectacular quadre dedicat a la Batalla d'Almansa que data de l'any 82, i tot un seguit d'estudis, esborranys i "bocets", previs, que formen part de la mimesi conceptual de l'obra d'Alberola: la guerra, l'injustícia i la misèria humana amb el rerefons històric d'Almansa i la perduda dels furs i la sobirania per part dels valencians.


27/04/2007 11:35 Cultura
Alberola, en una entrevista que l'Avanç, publicarà en la seva propera edició, admet la seva influència Picasiana, es defineix "com un treballador de la pintura", es confessa orgullosament nacionalista i de la terra, i ens deixa bocabadats amb un munt de vivències culturals i personals, que formen part de la seva Ítaca.

Els actes programats des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament benifaironer continuen el dissabte dia 28 d'abril, a partir de les 23:00h, amb el concert del jove cantautor torrentí, PAU ALABAJOS, "Premi Ovidi Montllor a la millor cançó" en l'edició del COM de l'any passat, que actuarà en l'àgora de la recent remodelada plaça Pintor Sorolla de Benifairó.

Previ al concert "La muixeranga Els Negrets", farà na cercavila per places i carrers, rememorant Almansa i reivindicat les senyes d'identitat dels valldignencs i dels valencians.

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid