Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1996 Una fuita de clor a la factoria Erkimia provoca l'alarma a Flix

1996 Una fuita de clor a la factoria Erkimia provoca l'alarma a Flix

21/01/1996 Tal dia com avui
1996 Una fuita de clor a la factoria Erkimia provoca l'alarma a Flix 1996 Una fuita de clor a la factoria Erkimia provoca l'alarma a Flix

Una fuita de clor líquid de la factoria d´Erkimia a Flix (Ribera d'Ebre) va provocar durant la matinada d'aquesta data la formació d'un núvol tòxic que es va estancar sobre la població durant tres hores i mitja i va obligar a activar el nivell de màxima alerta.

La població no va poder sortir de casa i es van tallar les carreteres i el tren. L'accident, el més greu que mai ha patit la indústria química tarragonina fins aleshores, va provocar una desena de ferits per intoxicació.

L'accident es va produir pel trencament d'unes canonades d'aspiració de clor líquid d'un dipòsit sense vàlvula de seguretat a la planta d'elaboració de cloroform. En quinze minuts es van escapar entre cinc i sis tones de clor líquid que es transformaren en gas en contacte amb l'aire.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid