Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1999 El grup de José Bové desmunta l'obra d'un Mac Donald's a Millau

1999 Un grup que protesta contra la globalització, conduït per José Bové, desmunta l'obra d'un Mac Donald's a Millau

12/08/1999 Tal dia com avui
El 12 d'agost de 1999 va tenir lloc el controvertit episodi protagonitzat per Bové i els seus seguidors durant el qual es va desmantellar o va destruir parcialment l'edifici en obres que la multinacional nord-americana McDonalds estava edificant en franquícia en la localitat de Millau. L'acció que va afectar a una empresa considerada símbol del capitalisme, va ser organitzada com a protesta per la decisió de la OMC de recolzar l'augment d'impostos comercials nord-americans sobre alguns productes europeus, entre ells el formatge de Rocafort produït pel propi Bové.El tribunal penal de Millau el condemnaria per aquests fets a 3 mesos de presó el 13 de setembre de 2000.
 
A partir de l'episodi de Millau, Bové es va convertir en una figura internacionalment coneguda alhora que van augmentar les controvèrsies i crítiques a les seves accions. En 1999 va participar en les protestes del cim de Seattle (N-30) i en el 2001, mentre tenia lloc el congrés del Fòrum Social Mundial va emprendre una acció en contra d'un centre de producció de la multinacional Monsanto acusada de produir il·legalment llavors de soia modificada genèticament.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid